Toyota se posunula v propojení auta s telefonem. Skoro vše uděláte na dálku

Toyota se posunula v propojení auta s telefonem. Skoro vše uděláte na dálku
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • Jedná se o systém Smart Connect
  • Premiéru si odbyl v nedávno představeném modelu Yaris Cross

Pustit na dálku klimatizaci, otevřít/zavřít dveře nebo zapnout výstražná světla a spoustu dalších věcí teď dokážou nové modely Toyota. Díky systémům Smart Connect a Toyota Touch 2 s navigací Connected propojenými s aplikací MyT můžete mobilem ovládat nebo kontrolovat vůz na dálku. Rychlejší procesory navíc zajistí bleskové reakce. Propojení s chytrými telefony umožňuje Apple CarPlay a Android Auto, a to v bezdrátové verzi nebo pomocí kabelu. 8", případně 9" obrazovka disponuje vylepšenou grafikou a intuitivnějším ovládáním. Modul DCM se SIM kartou umožní řidiči přístup k internetu se čtyřletým datovým balíčkem a řadě chytrých služeb. Jednou z nich je průběžně aktualizovaná navigace, která stahuje online data, a informuje o dopravních aktualitách na trase. MyT zajistí ovládání nebo kontrolu vozu na dálku. Pomocí ní si můžete zapnout klimatizaci, otevřít i zavřít vozidlo nebo aktivovat výstražná světla a najít svůj vůz na přeplněném parkovišti. To platí pro vozy vybavené systémem Toyota Smart Connect dle stupně výbavy.

U vozů se systémem Toyota Touch 2 s navigací Connected lze kontrolovat zámky dveří nebo například hladinu paliva. Řidič má jistotu, že bude mít k dispozici nejnovější řešení automobilky. Přístup k internetu totiž zajistí možnost vzdáleně aktualizovat software vozu a instalovat do něj nové funkce. Systém Smart Connect měl premiéru v Yarisu Cross (v paketu Tech a výbavách Executive a Adventure). Toyota ale tento paket zavádí do dalších modelů. Yaris nabízí systém ve verzích Executive, Selection Style a GR Sport od modelového provedení 2022. Nový multimediální systém Toyota Touch 2 s navigací Connected získala také Corolla a Toyota C-HR. U Corolly je k dispozici standardně pro verze GR Sport, Trek a Executive a v rámci paketu Tech Hybrid i pro verzi Comfort ve všech karosářských variantách.

Toyota Touch 2 s navigací Connected najdeme také u modernizované Toyoty C-HR jako součást výbav Style, Executive a GR Sport. Tím modelová řada 2022 vybavená chytrým systémem nekončí. Zcela nové Aygo X bude mít Smart Connect ve standardní výbavě verzí Executive i Limited, ve volitelné výbavě pak u verzí Style. V Corolle Cross, která se na trhu objeví v druhé polovině letošního roku, by tato výbava rovněž neměla chybět.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze