Fotbalisté a hybridní auta? V Baníku budou jezdit třiceti modely od Toyoty

Fotbalisté a hybridní auta? V Baníku budou jezdit třiceti modely od Toyoty
  • Od partnera AUTOBOND GROUP dostane fotbalový klub Baník Ostrava 30 hybridních modelů od Toyoty
  • Hybridní auta mají nižší emise, protože se dokáží pohybovat na elektřinu, kterou si sami vyrobí
  • Už v roce 1997 Toyota představila první hybridní model, a sice Prius

Fotbalový klub Baník Ostrava se rozhodl přispět ke zlepšení ovzduší ve svém městě a pořídil si hybridní auta. Vyslyšel tak volání meteorologů po omezení aut se spalovacím motorem v severomoravské metropoli. Hybridní motor totiž dokáže jet až 50 procent času jen na elektřinu, kterou si navíc sám vyrábí.

Všichni víme, že v našem regionu je špatné ovzduší, a tak jsme tomu chtěli nějak pomoct. Hodně jsme četli o výhodách hybridních aut, a když jsme je i vyzkoušeli, rozhodli jsme se do týmu pořídit právě hybridy,“ říká Jan Laštůvka, brankář FC Baník Ostrava. „Myslím, že by se každý měl nad tím zamyslet a udělat něco proto, aby se nám tu dýchalo lépe,“ dodává.

Meteorologové dlouhodobě hodnotí kvalitu ovzduší v Ostravě jako velmi špatnou, zejména v zimě. Hodinové koncentrace se pohybují okolo 100 mikrogramů na metr krychlový. Stejně tak doporučují omezit používání aut se spalovacím motorem, protože emise z automobilů zvyšují koncentraci prachu a oxidu dusičitého.

Baník tak nyní má 30 nových osobních aut od značky Toyota ve spolupráci s AUTOBOND GROUP, která se stala hlavním partnerem klubu. Management, trenéři, členové realizačního týmu i hráči tak nyní jezdí novými modely C‐HR, RAV4 a Corolla. „Naše klubová auta přispějí ke snižování emisí skleníkových plynů a dalších znečišťujících látek v ovzduší Ostravy. Je to náš malý příspěvek ke kampani za čistou Ostravu,” říká obchodní a marketingový ředitel Baníku Jindřich Středula.

Hybridy jsou mnohem šetrnější k životnímu prostředí. Od roku 1997, kdy Toyota poprvé představila model Prius, dokázala automobilka po celém světě prodat přes 12 milionů hybridních vozů. Dnes Toyota nabízí ve více než 90 zemích a regionech celého světa 34 různých modelů s hybridním pohonem.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze