Toyota Corolla obhájila pozici nejprodávanějšího auta světa

Toyota Corolla obhájila pozici nejprodávanějšího auta světa
  • V příštím roce dorazí Toyota Corolla už ve své dvanácté generaci
  • Toyota prodala za první tři čtvrtletí více jak 6,4 milionů vozidel
  • Na druhé pozici je s počtem 5,2 milionů prodaných vozů Volkswagen

Podle nejnovějších údajů o světovém prodeji automobilů, které zveřejnil analytický portál focus2move.com, zůstává nejpopulárnějším modelem na světě Toyota Corolla. Mezi tři nejprodávanější vozy se dostalo také SUV Toyota RAV4 a pick-up Ford F-Series. Nejčastěji kupovanou značkou na globálním trhu je tedy jednoznačně Toyota.

Toyota Corolla – auta a mobily

Aktuální výsledky prodeje za první tři čtvrtletí roku 2018 ukazují, že Toyota prodala 6 477 000 automobilů a její podíl na globálním motoristickém trhu činí 9,4 procent. Druhé místo zaujímá Volkswagen s 7,6% podílem (5 222 000 aut). Třetí je Ford, kterému patří 6,1 procenta trhu (4 197 000 aut). V první desítce se pak umístily ještě značky Nissan, Honda, Hyundai, Chevrolet, Kia, Mercedes a Renault.

Toyota Corolla zaujímá první příčku žebříčku nejčastěji kupovaných automobilů na světě nepřetržitě od roku 2004. Od roku 1997 je pak nejlépe prodávaným autem v historii. Ve zmíněném období letošního roku se prodalo 900 997 kusů tohoto modelu. Začátkem příštího roku na trh dorazí už 12. generace Corolly a jako první model se představí se dvěma hybridními pohony v nabídce.

Focus2move.com své zprávy zpracovává na základě Globální databáze automobilů (Global Auto Database, zkráceně GAD), kterou vede od roku 2010. Databáze vzniká z více než 300 zdrojů, mezi které patří ministerstva dopravy jednotlivých zemí, organizace sdružující výrobce automobilů a všechny další instituce, které mají oficiální statistiky v dané zemi nebo regionu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze