Britové tvrdí, že nejlepší hybrid na trhu je Toyota Corolla

1
Britové tvrdí, že nejlepší hybrid na trhu je Toyota Corolla
  • Konkrétně si to myslí analytici britského portálu WhatCar
  • Toyotu Corollu ve variantě sedan v České republice pořídíte za necelých 500 tisíc korun
  • Všechny varianty mají ve standardní výbavě balíček aktivní bezpečnosti Toyota Safety Sense 2

Podle analytiků britského portálu WhatCar je nejlepší hybrid na trhu Toyota Corolla. Proč zrovna Corolla? Největší pozornost věnovali analytici možnosti výběru ze dvou hybridních pohonů. „Toyota se domnívá, že si zhruba 90 procent kupců Corolly zvolí jednu ze dvou hybridních variant, a je vcelku pochopitelné proč. Dokonce i slabší motor o objemu 1,8 litru má zrychlení dostatečné na to, aby zvládl většinu situací. Dvoulitrový model je pak příjemně dynamický,” píše WhatCar.

Toyota Corolla

Hybridní Toyota Corolla s motorem o objemu 1,8 litru vychází z nového, avšak již prověřeného uspořádání 4. generace, známého z modelu Prius. Auto v této konfiguraci vytváří výkon 122 koní a ve verzi hatchback se rozjede z 0 na 100 km/h za 10,9 s. Hybridní verze s dvoulitrovým motorem však nechává většinu konkurence daleko za sebou. Tato zcela nová jednotka v nabídce Toyoty, která se v budoucnu pravděpodobně objeví i v jiných modelech, disponuje výkonem 180 koní.

Oba hybridní pohony byly navrženy přímo pro novou platformu Toyoty TNGA, na které je nyní postavena i Corolla. Hatchback má díky tomu o 10 mm nižší těžiště a o 60 procent tužší karoserii ve srovnání se svým předchůdcem, tedy Aurisem druhé generace. „V tuto chvíli je to nejlákavější nabídka hybridního vozu,“ shrnují Britové. Nová Corolla podle nich nabízí zajímavé hybridní řešení.

Toyota Corolla TREK nabídne klasiku v hybridním provedení

Všechny varianty karoserie – hatchback, kombi a sedan – mají ve standardní výbavě balíček aktivní bezpečnosti Toyota Safety Sense 2, včetně aktivního tempomatu a systému eCall, který v případě nehody automaticky přivolá pomoc. Neméně důležitá je i prostornost auta. Ve verzi TS kombi je vzdálenost mezi předními sedadly ve střední poloze a opěradlem zadní řady sedadel širší o 48 mm, což pasažérům poskytuje více místa na nohy. Vůz navíc disponuje kufrem o objemu 598 litrů.

Toyota Corolla sedan v České republice startuje na ceně 499 900 Kč. Varianta Touring Sports je o 15 tisíc korun dražší, naopak hatchback oproti sedanu vyjde o deset tisíc korun levněji. Sedan i Touring Sports budeme mít brzy v redakčním testu, tak se o jejich kvalitách budeme moci sami přesvědčit.