Toyota a Subaru budou spolupracovat při vývoji elektromobilů

Toyota a Subaru budou spolupracovat při vývoji elektromobilů
  • Obě automobilky společně spolupracují už od roku 2005
  • Z předchozích výsledků lze zmínit Toyotu GT86 a Subaru BRZ
  • Nová spolupráce se bude týkat především elektrifikace jednotlivých modelů

Společnosti Toyota Motor Corporation a Subaru Corporation zveřejnily uzavření dohody o společném vývoji speciální platformy pro elektromobily s bateriovým pohonem. Toyota a Subaru od uzavření dohody z roku 2005 postupně prohlubují svoji spolupráci v nejrůznějších oblastech, kam spadá i vývoj, výroba a prodej. Uveďme například aktivity, které v roce 2012 vedly k zahájení prodeje společně vyvinuté Toyoty GT86 a Subaru BRZ s pohonem zadních kol.

Toyota Mirai

Dnes oznámená dohoda staví na podstatném prohloubení dosavadní spolupráce a představuje novou epochu kooperace se speciálním zaměřením na elektrifikované pohony a komponenty. Efektivní a rychlý vývoj vhodných produktů je naprostou nezbytností s ohledem na různorodost potřeby elektrifikace vozidel v jednotlivých zemích či regionech s různou energetickou situací a vládní politikou, stejně tak jako z toho vyplývající odlišnosti v ekologických předpisech, probíhajících fázích přípravy infrastruktury nebo poptávce trhu po elektrifikovaných vozidlech.

Kromě toho bude zapotřebí navrhnout nové přístupy v oblasti prodeje, vyplývající z odlišností ve využívání vozidel kvůli maximální dojezdové vzdálenosti a stupně dokončení infrastruktury. Uvedená témata se řadí do stále širšího seznamu náročných úkolů v oblasti nákladů, dodávek a způsobu prodeje.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze