Subaru Solterra dostává konkrétní obrysy. Hrany nevycházejí z módy

Subaru Solterra dostává konkrétní obrysy. Hrany nevycházejí z módy
Fotografie: Subaru
  • Čekání na první elektromobil značky nám Subaru zpestřuje střípky informací
  • Technické podrobnosti zatím neznáme, zato už můžeme hodnotit design

První plně elektrické Subaru pomalu dostává konkrétnější obrysy. A to doslova, protože automobilka vypustila do světa nové video, kde je vůz komplet k vidění. Vidíme tedy výrazně řezané středně velké SUV, které vzhledem určitě značce neudělá ostudu. Stylově se drží podobných zásad jako dosavadní zážehové modely. K tomu si přidejme zjevně značnou světlou výšku a vypadá to na další nekompromisní Subaru. Pouze s jiným typem pohonu.

Automobilka, jejíž marketing je dlouhodobě postaven na pohonu všech kol, samozřejmě tvrdí, že její nadvláda v tomto oboru (která je mezi zážehovými automobily nepopiratelná) bude pokračovat i v době náhrady kardanových hřídelí a rozvodovek elektromotory na obou nápravách. V tuto chvíli si těžko představit, v čem přesně Subaru míní excelovat, protože plně elektrický pohon všech kol zatím funguje skvěle víceméně všem automobilům, které jej použily. Ale nechme se překvapit, konstruktéři z nevelké japonské automobilky už opakovaně dokázali zazářit i v oblastech, v nichž se to předtím zdálo nemožné.

Podle electrek.co se očekává, že Solterra, technicky provázaná s budoucími elektrickými Toyotami, vstoupí na trh koncem příštího roku jako model 2023.

Vypadá to, že designéři Subaru se nových, elektromobilních časů nebojí
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze