Tohle tu už dlouho nebylo. Cybertrucky v dešti rezavějí

10
Tohle tu už dlouho nebylo. Cybertrucky v dešti rezavějí
Fotografie: Elon Club
  • Cybertruck má karoserii z nerezové oceli, bez jakékoliv povrchové úpravy
  • Co to ve skutečnosti znamená, se už přesvědčily desítky majitelů
  • V mokrém počasí se na karoserii dělají rezavé skvrny

Sociálními sítěmi se v posledních dnech začaly množit zprávy o rezavých skvrnách, které se tvoří na povrchu karoserie Tesly Cybertruck po dešti či ve vlhkém počasí. Kolegové z Autoblogu začali tyto případy sledovat a poukázali, že nerezová karoserie nemá žádný ochranný povlak. A nerezová ocel, i přes svůj sugestivní název, může za určitých podmínek začít korodovat. Ostatně v samotném návodu k použití se píše, že majitel má okamžitě odstranit korozivní látky, jako olej, tuk, ptačí trus, pryskyřici ze stromů, mrtvý hmyz, dehtové skvrny, silniční sůl či dokonce průmyslový spad. A o tom, že jsou si v automobilce tohoto problému dobře vědomi, svědčí Muskovo prohlášení z loňského září, že by Tesla mohla majitelům nabídnout na karoserii ochranný povlak z karbidu wolframu.

Tesla Cybertruck May Have A Rust Problem
byu/lamdefinitelynotadog intechnology


Jak jde tento fakt dohromady s Muskovými proklamacemi, že je Cybetruck neprůstřelný a nepoškrabatelný čímkoliv měkčím, než je diamant, je na zvážení. Každopádně se první majitelé již obrátili na servisní střediska, která si se záležitostí zjevně zatím nevědí rady. Jiný majitel dostal už při nákupu auta radu, že po dešti se zřejmě objeví rezavé skvrny, které bude třeba vyleštit. Rozsah problému v tuto chvíli není znám, ani zda je ohrožená strukturální soudržnost karoserie, a Tesla se k problému, nepřekvapivě, po vyzvání nijak nevyjádřila.

Tesla Cybertruck
Takto zdokumentoval na fóru Cybertruck Owners Club svůj 11 dní starý Cybertruck uživatel vertigo3pc. Rezavé body se prý po dešti objevily po celém autě
Diskuze ke článku
Jiří Zýka
Jiří Zýka
nějaká fotka přímo v článku by nebyla? Proklikávat se sociálními sítěmi nebudu ...
Josef L
Josef L
Naopak, lehká koroze by propůjčila autu unikátní vzhled. Tohle je pěkné i na starých amerických autech.
Marek M.
Marek M.
To je jak Tamagoči. Člověk o to aby pečoval jak o vzácný artefakt, nejezdil v dešti, leštil rez, utíral každé ptačí hovínko. Přitom to je jenom auto, kde tohle většinou normálně člověk nemusí řešit. No jo, Tesla :-)
Adam Chládek
Adam Chládek
Uff to je tak hnusna věc .........

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze