Tesla v Kalifornii narazila do policejního auta. Před nehodou jela na Autopilota

1
Tesla v Kalifornii narazila do policejního auta. Před nehodou jela na Autopilota
  • K nehodě došlo v Kalifornii v Laguna Beach
  • Před nehodou jela Tesla Model S na Autopilota

Nabourat rozhodně není žádná příjemná věc. Když lidově řečeno trefíte policejní vůz, tak to platí dvojnásob, i když s trochou nadsázky aspoň nemusíte čekat na příjezd policie. Taková situace se stala v Kalifornii, kde Tesla Model S nabourala do policejního auta.


Řidič Tesly dle policie utrpěl drobná zranění, která ho neohrožují na životě. Při výslechu řidič vypověděl, že před srážkou jela jeho Tesla Model S na Autopilota.

Tesla se snaží, aby lidé věděli, že Autopilot rozhodně není plnohodnotné autonomní řízení. Spousta zákazníků to však stále nechápe a sem tam se stane podobná nehoda jako nyní.

Policie vše vyšetřuje a jistě bude chtít i informace přímo od Tesly, která umí z auta vytáhnout telemetrická data, aby se zjistilo, co přesně se před nehodou stalo, například kolik sekund před nehodou byl aktivovaný Autopilot, zda řidič v poslední chvíli držel volant, popřípadě zda se snažil brzdit.

Technické parametry Tesla Model S (2012) P90D

Konstrukcesedan, 4 970 × 2 187 × ? mm, 2 107 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon568 kW, 762 koní, točivý moment: 966 Nm
Baterie90 kWh
Nabíjeníkonektory: Supercharger, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 508 km
Cena od2 880 000 Kč
Diskuze ke článku
Milan
Američtí šulini... kdyby ten systém ve své přiblblé namyšlenosti nenazvali autopilot, tak je každému, dokonce i Američanovi, jasné, že to auto musí řídit on...!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze