Tesla si za poslední kvartál uplynulého roku nevedla dobře. Ztráty rostou

1
Tesla si za poslední kvartál uplynulého roku nevedla dobře. Ztráty rostou
Fotografie: Tesla
  • Výsledkem posledního kvartálu je ztráta téměř 14 miliard dolarů
  • Za celý rok 2017 je pak Tesla ve ztrátě více jak 40 miliard korun
  • Příští rok dorazí na trh Tesla Semi, o rok později Tesla Roadster

Tesla, Tesla a zase Tesla. Jen málokterá automobilka je pod takovým drobnohledem médií. Společnost, za kterou stojí Elon Musk, se dala na cestu, kdy se snaží změnit automobilový svět. Jenže už několik let po sobě se ji nedaří tak, jak by si akcionáři přáli.

Tesla Model X a Model S

Minulý týden Tesla zveřejnila výsledky svého hospodaření za poslední čtvrtletí minulého roku. Šlo o období, kdy se Tesla snažila rozjet produkci Modelu 3, ačkoli ani jemu se nevyhnuly potíže. Výsledkem posledního kvartálu je ztráta téměř 14 miliard dolarů. Pokud vezmeme celý rok 2017, pak je Tesla ve ztrátě více jak 40 miliard korun.

Abychom nebyli jen negativní, Tesla za poslední kvartál roku 2017 prodala rekordní počet svých modelů. Ovšem ani to Tesle zatím nestačí, aby plnila své cíle. Teslu stále trápí výroba Modelu 3. Svým zákazníkům za poslední kvartál dodala jen zlomek slíbených vozů.

Co Teslu trápí globálně je kvalita zpracování. Ta se nevyhnula ani Modelu 3. Tesla i tak má své kouzlo a poměrně loajální zákazníky. Také má velkou fanouškovskou základnu a jistě i velmi trpělivé investory. Příští rok má na trh dorazit Tesla Semi a o rok později Tesla Roadster – dva modely, které by Teslu mohli pomoci postavit na nohy.

Zdroj: files.shareholder.com

Diskuze ke článku
Aa
Výsledkem posledního kvartálu je ztráta téměř 14 miliard dolarů. Pokud vezmeme celý rok 2017, pak je Tesla ve ztrátě více jak 40 miliard korun.

Takže za posledný kvartal je strata 14 miliárd dolárov, čo je 290 miliárd CZK, ale za celý rok má stratu 40 miliárd CZK ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze