Tesla modernizuje Model 3. Co se na něm změní?

Tesla modernizuje Model 3. Co se na něm změní?
Fotografie: electrek.co
  • Zvenku se Tesla Model 3 zbaví chromu a změnou projde i interiér
  • Komfort zvýší elektricky otevírané víko kufru a dvojitá skla
  • Vyšší efektivitu pak zajistí tepelné čerpadlo

Postupně se objevují informace o vylepšeních, která dostane nejprodávanější Tesla, tedy Model 3. Redakce electrek.co uvádí, že úpravy viděla, ale nemůže zatím zveřejnit fotografie, aby chránila zdroj. Musíme se tak zatím spokojit s textovým popisem novinek.

Tesla Model 3 se zbaví chromu

V posledních měsících se objevilo několik informací o změnách na Modelu 3. Začalo to tím, že Tesla upravila přední kufr, takzvaný „frunk,“ který se tím mírně zmenšil. Poté se objevila informace o odstranění chromových částí u vozů, které se vyrábí v Číně. A právě tyto změny spolu s dalšími vylepšeními potvrzuje electrek.co, protože je viděli na fotografiích modernizované verze a šlo o vůz vyrobený v USA.

Chrom by měl být skutečně odstraněn, podobně jako je to na voze, který vidíte na obrázku výše, i když to je ještě verze před modernizací a odstranění chromu provedl sám majitel auta. Další novinkou bude, že po vzoru Tesly Model Y dostane i Model 3 elektricky poháněné víko kufru. A za jízdy zase komfort zvýší dvojitá skla, která zajistí, že v kabině bude větší ticho.

Poměrně velkou změnou projde interiér. Čalounění v horní části bude z jiného materiálu a má být tmavší, největší změna se ale týká středové konzoly. Ta se zbaví lesklého „klavírového“ povrchu, který bude nahrazen matným materiálem. Má být i jinak tvarovaná, ale více budeme vědět až se objeví fotografie. I v této části budou odstraněny chromové lišty.

Kdy se modernizovaný Model 3 dostane k zákazníkům zatím není jasné, ale podle tohoto zdroje již sjíždí z výrobní linky ve Fremontu. Tepelné čerpadlo sice tento zdroj nepotvrdil, ale thenextavenue.com uvádí, že Tesly Model 3 s tepelným čerpadlem už sjíždí z výrobní linky také, takže je téměř jisté, že tepelné čerpadlo přijde současně se zmíněnými modernizacemi.

Tesla Model 3 se vám bude líbit, jen se na ní nesmíte dívat pouze jako na auto

Technické parametry Tesla Model 3 Long Range (E5)

Kompletní specifikace
Konstrukcesedan, 4 694 × 1 933 × 1 442 mm, 1 844 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon258 kW, 370 koní, točivý moment: 510 Nm
Baterie75 kWh (70 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 250 kW, palubní: 11 kW, konektory: Supercharger, CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 614 km
Cena od1 228 990 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze