Tesla Model Y znovu spatřen na silnici, tentokrát vedle Modelu X

Tesla Model Y znovu spatřen na silnici, tentokrát vedle Modelu X
Fotografie: Tesla Motors
  • Crossover Tesla Model Y se při testování ukázal vedle Modelu X, můžeme je tedy navzájem porovnat
  • Velikostně jsou na tom podobně, Model Y má modernější design z Modelu 3
  • Zahájení produkce má proběhnout v blízkých měsících

Očekávaný přírůstek do rodiny Tesly se jmenuje Model Y a jde o crossover. Kolem něj se v minulosti děla spousta věcí, hlavní z nich je, že se jej dočkáme značně dříve, než bylo plánováno. Je tomu tak díky vstupu firmy na čínský trh a obecně příznivému vývoji na poli akcií a investorů. Prototyp Modelu Y byl spatřen již před nějakou dobou prohánějíc se po silnicích, nicméně tentokrát zde máme fotky vedle Modelu X, takže je můžeme velikostně porovnat.

Tesla Model Y

První věcí je, že se na fotkách Model Y výškově velice podobá Modelu X, vedle kterého stojí. To nám napoví, že i když se jedná o crossover a jeho bratříček je SUV, bude to poměrně velký vůz. Dále můžeme srovnat přední masku a světla, kdy Model X má starší a elegantnější vzhled z Modelu S, zatímco Model Y převzal modernější vizáž Modelu 3. Fotky zveřejnil electrek.co.

Podobně jako Model X, i Model Y může být konfigurován se sedmimístným rozložením. Produkce nového crossoveru by měla začít v následujících měsících a plně má běžet už v půlce roku 2020. Zajímavostí je, že se stane prvním autem vyráběným v nové evropské Gigafactory, která má být dokončena ke konci roku 2021. Model Y se bude nabízet ve 4 verzích: standardní, Long range, s dvěma motory a Performance.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze