Tesla brzy umožní změnu jízdních pruhů Autopilotem i v ulicích města

Tesla brzy umožní změnu jízdních pruhů Autopilotem i v ulicích města
Fotografie: telarati.com
  • Elon Musk na Twitteru napsal, že změna jízdních pruhů Autopilotem by měla být dostupná během několika měsíců
  • Tesla to označuje jako „Automatické řízení v ulicích města“
  • V Evropě ale i tato funkce narazí na legislativu i strukturu měst

Tesla neustále vyvíjí systémy Autopilot a Fuel Self Driving (FSD) a přidává další funkce. Na Twitteru dostal Elon Musk dotaz, zda bude možná změna jízdního pruhu Autopilotem i ve městě. Ta je totiž zatím možná jen na dálnici. Elon Musk na dotaz odpověděl, že to bude v produkční verzi během několika měsíců a v testovací verzi již funguje. Informaci o tom přináší Teslarati.com.


Web společnosti Tesla nyní odkazuje na funkci „Automatické řízení v ulicích města“ a je to dalším krokem ke kompletnímu paketu FSD, který bude potřeba i pro Tesla Robotaxi, o kterém Elon Musk řekl, že ze strany Tesly by mělo být připravené do konce letošního roku, ale bude záviset na legislativě.

Ještě větší problém s legislativou to ale bude v Evropě, kde jsou omezené i současné funkce Autopilot a FSD. A to stejné lze předpokládat i v případě „Automatického řízení v ulicích města“. Tam bude komplikací i podoba evropských měst, které jsou mnohem starší a zejména centra obsahují úzké a klikaté uličky, zatímco města v USA jsou jak podle pravítka a mají široké ulice. Jde tedy o zajímavou funkci, ale v Evropě si na ni budeme muset počkat.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze