Tak to tu ještě nebylo. Němci řeší problém s masem v nabíjecích stanicích

7
Tak to tu ještě nebylo. Němci řeší problém s masem v nabíjecích stanicích
Fotografie: e.on
  • Útoky na nabíjecí stanice jsou stále častější
  • Mohou za ně nejspíše odpůrci elektromobility
  • Přesný viník zatím není znám

V německém Mnichově se v posledních dnech dějí velmi podivné věci. Objektem zájmu jsou nabíjecí stanice určené pro elektromobily, které někdo úmyslně poškozuje různými částmi zvířecího masa. O hodně netradičních útocích informuje abendzeitung-muenchen.de . Posledním případem je poškození nabíjecí stanice společnosti SWM (Stadtwerke München), kdy byly mletým masem poškozeny nabíjecí konektory.

poškozená nabíjecí stanice

Problémem je navíc to, že zatím není jasné, kdo přesně za útoky stojí. Spekulace zatím vedou k odpůrcům elektromobility, kterým vadí jejich některé výhody ze strany německé vlády. Kromě cíleného poškozování dochází také ke kresbě nepěkných hesel. Podle nedávného průzkumu je pak rovných 15 % nabíjecích stanic poškozeno právě kvůli útokům vandalů.

Diskuze ke článku
Ján Vyrobík
Ján Vyrobík
Proč to dělají? Časem lidi přijdou na to, že elektromobily jsou neekonomické a dokonce i neekologické...
Petr Ševčík
Petr Ševčík
Naposledy upraveno: 2. 5. 2021 07:46
Pro pana Tomíška.
A odkud se podle Vás bere ta elektřina? Z obnovitelných zdrojů je jen malá část. Většina je z tepelných a jaderných elektráren. A energetická siť občas kolabuje už nyní. A až těch elektropaskvilů bude 50%, budeme vařit na ohni a svítit petrolejkou. Zajímal jste se někdy o výrobu baterií? Těžba lithia značně poškozuje životní prostředí. A likvidace starých, které vydrží jen pár let, ještě není vůbec vyřešena.
Elektrické paskvily jsou nesmyslně dotovány a to odpůrcům vadí. To jen někteří velmi vysoce postavení investovali do elektromobility a teď ji nesmyslně prosazují za každou cenu.
Roman Iška
Roman Iška
No zkuste počítat. Elektrospotřebič ekonomicky předčí spalovák za cca 500 000 km a ekologicky za cca 200 000 km. Tedy za cca 12-30 let. A to se vyplatí. A zplodiny stejně produkuje.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze