Německo upouští od svého cíle jednoho milionu nabíjecích stanic do roku 2030

2
Německo upouští od svého cíle jednoho milionu nabíjecích stanic do roku 2030
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • Majitelé elektromobilů raději nabíjejí doma než na cestě
  • Ministerstvo dopravy plán hájí a chce v něm pokračovat

Německá vláda dle technik-smartphone-news.de pomalu a v tichosti opouští svůj vysněný plán vybudovat až milion veřejných nabíjecích stanic po celém Německu do konce roku 2030.

V Německu je nyní přibližně 85 000 veřejně přístupných nabíjecích stanic, z nichž asi pětina je klasifikována jako rychlonabíjecí stanice. Motoristé v největší evropské ekonomice však logicky volí domácí nabíječky, přičemž na jeden veřejný dobíjecí bod připadá asi deset soukromých instalací. To je hlavní problém, se kterým německá vláda v projektu instalace veřejných nabíječek nepočítala. Mluvčí ministerstva dopravy řekl, že cíl sice zůstává oficiální politikou Německa, ale lidé obeznámení se situací ve vládě připustili, že cíl není možné dodržet.

Diskuze ke článku
Ivan Hoe
Ivan Hoe
No, první vlaštovky začaly přemýšlet a pochopili, že je třeba své sny konfrontovat s realitou běžného života.
Jsem zvědav kdy zeleno/rudým němcům dojdou i důsledky přepáleného GreenDealu - a zda půjde ještě aspoň něco zachránit, nebo už jsme za bodem zlomu kdy je v podstatě minimální rozdíl mezi tím, jestli to v tichosti zamázneme, nebo to s vervou dotáhneme až do hořkého konce 🤔

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze