Tak přece jen bude Škoda Auto v ČR budovat nabíjecí stanice. A nebude jich málo

2
Tak přece jen bude Škoda Auto v ČR budovat nabíjecí stanice. A nebude jich málo
  • Škoda Auto bude investovat více jak 800 milionů Kč do budování sítě nabíječek
  • Celkem by do roku 2025 mělo být v ČR až 7 000 jejích nabíjecích stanic
  • Soustředit se budou v okolí areálu Škody Auto a sloužit budou mj. zaměstnancům

Škoda Auto se pomalu, ale jistě připravuje na příchod elektromobility. Automobilka to hlásí prakticky všude, kde se ukáže. Je pravda, že několik posledních let prakticky na každém autosalonu ukazuje různé elektrické koncepty, ale sériový vůz uvidíme až letos.

Škoda Vision iV

O tom, že to Škoda Auto myslí vážné, svědčí to, že bude investovat více jak 32 milionů eur, tedy 821 milionů korun, do nabíjecí infrastruktury pro elektromobily. Celkem investice do testovacích stanic v areálu Škoda Auto spolkla už 3,4 milionů eur, tedy necelých 90 milionů korun.

Bernhard Maier, předseda představenstva společnosti Škoda Auto, zdůrazňuje: „Budoucnost značky Škoda je elektrická. Do konce roku 2022 uvedeme na trh více než deset elektrifikovaných modelů. V roce 2019 začneme s modelem Superb s plug-in-hybridním pohonem a plně elektrickou verzí modelu Citigo. Souběžně s tím bude společnost Škoda Auto investovat také do infrastruktury: v nadcházejících letech vytvoříme v areálu závodů a na parkovištích pro zaměstnance až 7 000 dobíjecích bodů.”

Michael Oeljeklaus, člen představenstva společnosti Škoda Auto za oblast výroby a logistiky, Maiera doplňuje: „Přípravy ve výrobě běží ve všech oblastech na plné obrátky. V oblasti elektromobility jsme proškolili již více než 11 000 zaměstnanců. Navíc investujeme do infrastruktury našich závodů a jejich okolí.“

Škoda Auto chce počet dobíjecích bodů do roku 2025 navýšit na téměř 7 000 a za tímto účelem plánuje objem investic ve výši přibližně 32 milionů eur. K více než 3 600 dobíjecím bodům v areálu závodů přibude dalších 3 100 v jejich okolí, které budou k dispozici všem zaměstnancům společnosti Škoda Auto.

Diskuze ke článku
Anonym
"...které budou k dispozici všem zaměstnancům společnosti Škoda Auto."

Veřejnost nic. Díky, ropákotvorná slepice.
Ferda Uotvírák
dyž vona si z nás dělá furt legraci! proto ji nemůžeme mít rádi. Hrozně ráda jen kecá, jestli teď splní co slíbí tak jen svým votrokům co musejí chodit denně pěšky 2 km na šichtu a z5t, elektrokola jim nepovolila, havrbordy, segveje prostě nic ani lanovku nepostavila, fabrikový vláček nic sélenáně akorát 7.000 stávajících 3fázových zásuvek na 16A chce prohlásit za nabíječky a ještě k tomu možná kdo ví, nedá se jí věřit. A může si za to sama jaká je, fuj ošklivá automobilka a zlobivá lidi ji proto říkají ŠÁDEBILKA nazdar ale to jen ze slušnosti ve skutečnosti jak cejtíme ŠÁDEPíáR tak nas*at ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze