Škoda Auto se chce připravit na masivní elektrifikaci. Firma bude šetřit

7
Škoda Auto se chce připravit na masivní elektrifikaci. Firma bude šetřit
  • Ročně chce Škoda Auto ušetřit až 12,9 miliard korun
  • Mezi léty 2016–2017 stouply náklady o 59 miliard korun
  • Škoda Auto nedávno ukázala nástupce Škody Rapid, model Scala

Škoda Auto hodlá šetřit prakticky každou korunu, která se automobilce nevrátí. Začít se má u modelů, které nepřinášejí velký zisk, stejně jako se automobilka zaměří na vývoj a další nákladné záležitosti. Cílem je ušetřit až 12,9 miliardy korun ročně. A důvod? Masivní investice směrem do elektromobility, čemuž se ani Škoda Auto nevyhne. Vše potvrdil Hospodářským novinám šéf firmy Bernhard Maier.

Škoda Scala

Náklady Škody Auto mezi roky 2016 a 2017 vzrostly o 59 miliard. I proto Maier řekl, že automobilka bude kompletně analyzovat všechny výdaje, od nabídky přes oblast vývoje, a to ve všech fázích. Vše Hospodářským novinám potvrdil i šéf českého zastoupení Luboš Vlček.

Nedávno Škoda Auto představila model Scala, který nahrazuje v modelové paletě Škodu Rapid. Odhalení proběhlo v Tel Avivu. Zatímco konkurence už s elektromobilitou má nějakou zkušenost, Škoda Auto do tohoto segmentu dorazí skoro jako poslední. To však nutně nemusí znamenat, že automobilce ujel vlak. Však se o všem budeme moci brzy přesvědčit.

Diskuze ke článku
Gorgi
Škoda chcala mi hned přišlo na jazyk, příjde mi to jako nějaký nepodařený paskvil, bohužel koncern a škodovka doplácí na dg na auta co nemůžou na silnici a stojí jim jich tisíce kdesi po leťištích to je ale opravdu ostuda...
Rad3k
To se do toho vrhli teda pěkně pozdě, první EV co bude tak prťavý citigo a pak dlouho nic a nekupt to za půl milionu ne?
Želivský
A pak mají v plánu pro rok 2020 prodat jenom 2tis elektro aut? Tak to je docela slabota. Že by si kluci ze Škodovky moc nevěřili?
Honza Kraj
Není na to už trochu pozdě? Konkurence už jezdí na vodík a škodovka se až teď pouští do elektrofikace? Trochu smutné ne?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze