Tři nové rychlonabíjecí stanice postavila Škoda Auto u svého zákaznického centra

aktualizováno
Tři nové rychlonabíjecí stanice postavila Škoda Auto u svého zákaznického centra
  • Budou sloužit pro elektrifikované modely od Škody Auto, které dorazí už letos
  • Momentálně se tam budou nabíjet prototypy Škody Citigo e-Pilot

Aktualizováno 5. 4. 2019 12:45

Všechny tři nabíjecí stanice nabízejí nabíjecí standard CHAdeMO, CCS Combo i Mennekes. DC stanice mají výkon 50 kW. Momentálně si zde může nabít elektromobil kdokoli bez nutnosti identifikace či platby. Zpoplatnění je však v plánu později, a to standardními platebními nástroji.

Původní informace z 4. 4. 2019

Jak řekla, tak koná. Škoda Auto zprovoznila veřejné rychlodobíjecí stanice u svého zákaznického centra v Mladé Boleslavi. Vyhrazeno je u nich 9 parkovacích míst a dohromady jde nabíjet až šest elektromobilů. Již loni automobilka investovala 3,4 milionu eur do výstavby interní dobíjecí infrastruktury uvnitř hlavního výrobního závodu v Mladé Boleslavi, nyní otevírá 3 veřejné rychlodobíjecí stanice u Zákaznického centra. Vytváří tak podmínky pro elektrifikované vozy značky Škoda, které budou představeny již v letošním roce, ale současně popularizuje téma elektromobility obecně. Majitelům elektromobilů a plug-in hybridů se tak rozšíří počet dobíjecích míst na Mladoboleslavsku.

Škoda Citigo e-Pilot

Ve Škoda Auto se alternativním pohonům věnujeme již řadu let a nyní přichází doba jejich postupného rozšiřování,“ říká vedoucí Zákaznického centra Škoda Auto Eva Kancnýřová. „Jsme velmi rádi, že můžeme přispět k rozšíření infrastruktury dobíjecích míst, které mohou využívat všichni majitelé a provozovatelé elektrifikovaných vozů na Mladoboleslavsku. Věříme, že i tímto způsobem podpoříme rozvoj elektromobility a pomůžeme vyvrátit mýty, které o alternativních pohonech kolují mezi veřejností,“ dodává Kancnýřová.

První veřejné rychlodobíjecí stanice představují teprve začátek, na který navážou další kroky. Škoda Auto chce počet dobíjecích bodů do roku 2025 navýšit na téměř 7 tisíc a za tímto účelem plánuje objem investic ve výši přibližně 32 milionů eur. K více než 3 600 dobíjecím bodům v areálu závodů přibude dalších 3 100 v jejich okolí, které budou k dispozici všem zaměstnancům společnosti Škoda Auto. Momentálně se na nich budou nabíjet prototypy Škoda Citigo e-Pilot.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze