Škoda začíná testovat prototypy elektrického Citigo

Škoda začíná testovat prototypy elektrického Citigo
  • Několik vybraných subjektů bude testovat prototyp s názvem Citigo e-Pilot
  • Cílem je získat informace o tom, jak se takový vůz osvědčí v reálném provozu
  • Sériová výroba elektrického Citigo započne ještě letos

Tak už i Škoda Auto pomalu vstupuje do nové éry. Do éry, kdy se dočkáme elektrifikovaných modelů. Prvním bude čistě elektrická Škoda Citigo. Škoda Auto spouští pilotní projekt, kdy vybrané instituce budou testovat prototyp s názvem Citigo e-Pilot. Cílem projektu je získat ještě před zahájením sériové výroby elektrické verze modelu Citigo od potenciálních zákazníků a zájemců o alternativní pohony informace o tom, jak se vůz osvědčí v běžném provozu.

Senzory ve všech testovacích vozech budou zaznamenávat důležitá data, jako například vnější teplotu a teplotu ve voze, zrychlení apod. Veškerá data budou automaticky přenášena do oddělení technického vývoje značky Škoda, kde se budou vyhodnocovat. Tak lze získat cenné informace o využití vozu. Kromě toho se dá také sledovat zatížení baterie v každodenním provozu nebo zatížení elektrické sítě při dobíjení.

Luboš Vlček, šéf Škoda Auto Česká republika, říká: „V roce 2019 vstoupí Škoda do éry elektromobility a do konce roku 2022 uvede deset elektrifikovaných modelů. Než se elektromobily dostanou do sériové výroby, chceme získat zpětnou vazbu od našich zákazníků. K tomu nám poslouží právě tato testovací flotila, která bude křižovat naše silnice v příštích několika měsících. V rámci projektu Škoda Citigo e-Pilot budeme testovat řadu služeb souvisejících s bateriovými elektromobily, abychom byli na konci letošního roku dokonale připraveni na zahájení předprodeje prvního sériově vyráběného elektrického vozu značky Škoda.“

Škoda Citigo (2017)

Sériová výroba modelu Citigo s ryze elektrickým pohonem bude zahájena v posledním čtvrtletí letošního roku.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze