Škoda se chystá na elektrifikaci. U všech svých autosalonů vybuduje nabíječky

Škoda se chystá na elektrifikaci. U všech svých autosalonů vybuduje nabíječky
  • Škoda chce vybudovat nabíjecí stanice u 184 svých autosalonů
  • Stihnout to chce do konce roku
  • Začátkem roku 2020 budou dodány prvním zákazníkům hybridy Superb a elektromobily Citigo-e

Škoda se v rámci své nové strategie zaměří na elektrifikaci svých aut. První vlaštovky dorazí už v lednu 2020, a to hybridní Superb, kde cenu známe aspoň rámcově, a také první čistě elektrická škodovka Citigo-e, jejíž cenu Škoda před několika dny specifikovala přesně.

Vzhledem k postupnému přechodu na elektřinu musí Škoda přizpůsobit také infrastrukturu. Na akci čisté mobility v Mladé Boleslavi tak oznámila, že do konce letošního roku vybaví všech svých 184 autosalonů nabíjecími stanicemi. Tím Škoda výrazně zahustí síť nabíjecích stanic v Česku, kterou dokumentuje naše mapa nabíjecích stanic.

Prototyp elektrické Škody Citigo e-Pilot

Nejde o nijak výjimečný krok – stejně postupovaly prakticky všechny automobilky, které představovaly svoje první elektromobily. Také jejich dealerství musela nabíječky instalovat. Zatím ale není známo, zda budou nabíječky přístupné pouze pro elektromobily a hybridy Škoda, nebo zda na nich bude možno nabíjet i automobily konkurenčních značek. Škoda zatím neoznámila ani cenovou politiku nabíjení u svých autosalonů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze