Škoda odtajnila cenu a dojezd hybridního Superbu. Objednat půjde už v létě

33
Škoda odtajnila cenu a dojezd hybridního Superbu. Objednat půjde už v létě
  • Hybridní Superb bude mít dojezd čistě na elektřinu až 70 km
  • Cenovka bude oscilovat kolem milionu korun včetně DPH
  • Objednávky budou umožněny v červenci 2019
  • První dodávky proběhnou až v lednu 2020

Škoda Auto na akci čisté mobility v Mladé Boleslavi odtajnila parametry svého prvního elektrifikovaného auta a oznámila také orientační cenu. Stane se jím ještě letos hybridní Superb, o čemž jsme vás informovali již dříve. Nyní ale již známe oficiální parametry tohoto auta, které bude technicky vycházet z hybridního Passatu, ale nabídne ještě lepší elektrický dojezd.

Tip : Dáváte před elektromobilem přednost tradičnímu pohonu auta? Prohlédněte si vozy ŠKODA Superb v různých provedeních s benzínovým či naftovým motorem nebo si rovnou vyzkoušejte Superb naživo. Poptejte předváděcí jízdu nového modelu od autorizovaného prodejce AUTO OPAT.

Těšit se budeme moci na 13kWh baterii a až na 70kilometrový dojezd čistě na elektřinu dle nového cyklu WLTP, což je už velmi slušná hodnota, která bude stačit většině lidí na denní dojíždění do města. Je to zároveň o 20 kilometrů více, než kolik nabídl hybridní Volkswagen Passat GTE, který jsme již otestovali.

Baterii bude možné nabít skrze Mennekes Typ 2 – rychlonabíjení podporováno nebude. Z obyčejné domácí zásuvky baterii nabijete do plna za 6 hodin, z veřejné nabíjecí stanice nebo wallboxu to pak z 0 na 100 % potrvá 3,5 hodiny.

Pod kapotou najdeme stejný motor jako u Passatu GTE, a sice 1,4litrový čtyřválec TSI kombinovaný s elektromotorem. Kombinovaný výkon pak činí 160 kW (218 koní) a je velmi pravděpodobné, že i další parametry budou stejné jako u Passatu GTE, jehož specifikace najdete v našem katalogu aut.

A cena? Na rozdíl od elektrického Citigo-e, kde Škoda oznámila konkrétní cenovku, jsme se u Superbu dozvěděli pouze přibližnou informaci v podobě kryptického „cena se blíží naftové verzi“. Naftový Superb s motorem 2.0 TDI a výkonem 140 kW a sedmistupňovou automatickou převodovkou vyjde v lepší výbavě Style na 957 400 Kč včetně DPH. Lze tedy očekávat, že cena hybridního Superbu bude oscilovat kolem hranice jednoho milionu korun českých. První elektrifikovanou škodovku si budete moci objednat už v červenci 2019, ale první kusy se k zákazníkům dostanou až 2. ledna 2020. A pokud vás zajímá, kolik bude stát první ryzí elektromobil od Škody a kdy si ho budete moci koupit, odpověď najdete v tomto našem článku.

Diskuze ke článku
cosworth
skodovka je hnuj pro dobytek. skodovkou jezdis protoze musis. skodovka se nekupuje ale fasuje
elektrikář
zásuvky 220 voltů? Už hezkých par let máme v zásuvce 230 voltů. Redaktor má technické znalosti na úrovni žaka prvního stupně základní školy.
miki
Jo všichni lidi co mají hypotéky a bydlí v rodiném domku za Prahou dojíždějí každé ráno do Prahy a šetří kde mohou tak si ještě koupí tohle za cca meloun?? Tleskám všem co do tohoto auta nasypou svoje peníze.
Carlos
jestli se baterie 13kWh nabije přes Type2 za 3.5h tak palubní nabíječka má 3.7 kW (1f a 16A)

6 kW by slušela víc :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze