Subaru potvrdilo svůj první elektromobil. Víme, kdy se začne vyrábět

Subaru potvrdilo svůj první elektromobil. Víme, kdy se začne vyrábět
Fotografie: carsales.com.au
  • Kromě nové Imprezy WRX nebo crossoveru XV Subaru potvrdilo i elektrické SUV
  • Na vývoji spolupracuje s Toyotou a čínským BYDem
  • První elektromobil Subaru se má začít vyrábět v dubnu 2022

Subaru potvrdilo příchod svého prvního elektromobilu a zveřejnilo i plánovaný start výroby. Mělo by jít o středně velké SUV a vyrábět se má od roku 2022. Píše o tom carsales.com.au.

Kromě zmíněného elektromobilu automobilka Subaru informovala například o nové Impreze WRX nebo novém crossoveru XV, který z Imprezy vychází. Design nového elektromobilu zatím automobilka nenaznačila ani studií, ale jelikož má jít o středně velké SUV, mohl by alespoň částečně vycházet ze studie Viziv Adrenaline concept, která je ale předobrazem hlavně příští generace crossoveru XV. I u Imprezy WRX se spekulovalo, že bude mít hybridní pohon, ale podle posledních informací to tak nevypadá.

Elektromobil Subaru vyvíjí ve spolupráci s Toyotou, se kterou bude sdílet platformu a pravděpodobně i baterie. Zároveň spolupracují s čínskou automobilkou BYD, se kterou Toyota vyvinula prototyp baterie, která se nabije naplno za 15 minut. Ta ale ještě v prvním elektrickém Subaru nebude. Toyota oznámila, že na trh přijde v roce 2025, zatímco elektromobil značky Subaru se má začít vyrábět již v dubnu 2022. Kromě toho, že půjde o SUV střední velikosti a je vyvíjené ve spolupráci s Toyotou, ale podrobnější informace zatím nejsou k dispozici.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze