Stejný příběh jako u Mercedesu. Ani BMW nebude své elektrické SUV prodávat v USA

1
Stejný příběh jako u Mercedesu. Ani BMW nebude své elektrické SUV prodávat v USA
Fotografie: BMW
  • Přesný důvod, proč se BMW rozhodlo iX3 v USA nenabízet, není znám
  • Spekuluje se o tom, že se BMW chce zaměřit na rostoucí poptávku po elektromobilech na evropských trzích
  • Dalším důvodem jsou emisní normy, které každá automobilka musí plnit

Mercedes se rozhodl svůj první elektromobil z divize EQ neprodávat na americkém trhu, alespoň pro začátek, a stejné rozhodnutí udělalo také BMW ohledně chystaného modelu iX3, jak píše carbuzz.com.

Původně BMW plánovalo iX3 na americkém trhu prodávat, a získat tak nějaké zákazníky na svou stranu. Nyní víme, že souboj o zákazníky mezi a BMW iX3 se konat nebude. Přesný důvod však není znám. Spekuluje se o tom, že hlavním důvodem je fakt, že poptávka po elektrických autech v Evropě roste a je lepší soustředit se na trhy, které mají rostoucí tendenci. A dalším důvodem jsou samozřejmě emisní limity, které každá automobilka prodávající vozy na evropském trhu, musí splnit.

BMW iX3 bude mít v podlaze baterii o kapacitě 74 kWh a dojezd dle WLTP 440 kilometrů. Motor bude mít 286 koní a 400 Nm točivého momentu. První čistě elektrické SUV od BMW je vybaveno technologií eDrive páté generace, která se od roku 2021 objeví také v BMW i4 a BMW iNEXT.

Diskuze ke článku
realista
Duvod je jasnej. Evropske automobilky neumi postavit elektroauto, ktere by se mohlo parametry alespon vzdalene priblizit Tesle, takze na domacim hristi Tesly by byla ta prohra tak brutalni, ze radeji hodili rucnik do ringu predem.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze