BMW pouští do světa nové informace o elektrickém iX3

BMW pouští do světa nové informace o elektrickém iX3
Fotografie: BMW
  • Baterie bude mít kapacitu 74 kWh
  • Papírový dojezd dle WLTP je 440 kilometrů
  • Výkonové parametry jsou 286 koní a 400 Nm točivého momentu

BMW odhaluje nové podrobnosti o chystaném elektromobilu iX3. Bude mít v podlaze baterii o kapacitě 74 kWh a dojezd dle WLTP je 440 kilometrů. Motor bude mít 286 koní a 400 Nm točivého momentu. První čistě elektrické SUV od BMW je vybaveno technologií eDrive páté generace, která se od roku 2021 objeví také v BMW i4 a v BMW iNEXT.

BMW iX3

Pátá generace technologie BMW eDrive je hlavním stavebním prvkem pro budoucí automobily s elektrickým pohonem. Jde o výsledek vývoje v rámci přístupu BMW EfficientDynamics a zkušeností, které BMW Group získala na poli elektromobility v posledních více než 10 letech. Všechny komponenty použité v technice BMW eDrive jsou vlastním vývojem BMW Group. Elektrické motory a baterie navíc vznikají v továrnách vlastněných přímo BMW Group. To znamená, že společnost má přímou kontrolu nad vlastnostmi a kvalitou každého komponentu.

„Skutečná“ ekologická stopa elektrických vozidel je někdy zpochybňována, zejména na trzích, které mají ve veřejné rozvodné síti stále nízký podíl zelené elektřiny. U BMW Group musí každý elektrifikovaný model prokázat, že za celý cyklus – včetně nákupu surovin, dodavatelského řetězce, fáze výroby a používání, jakož i recyklace – je jeho CO2 stopa podstatně lepší než u konvenčním způsobem poháněného sourozence. V případě BMW iX3 je tato stopa o 30 % menší než v případě BMW X3 sDrive 20d. To platí, pokud je během fáze používání automobilu využívána běžně dostupná evropská elektrická energie. Jestliže je vozidlo nabíjeno zelenou elektřinou, je výhoda přibližně 60 %.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze