Stát rozdělí dotaci 200 milionů korun na elektromobily. Má to ale několik háčků

Stát rozdělí dotaci 200 milionů korun na elektromobily. Má to ale několik háčků
  • V pořadí je to již čtvrtá dotační výzva
  • Stát rozděluje doposud největší částku
  • Žádat mohou firmy do května příštího roku

V pořadí už čtvrtá dotační výzva pro podnikatele od ministerstva průmyslu a obchodu přichází. „Je určena podnikatelským subjektům, které podnikají na území České republiky mimo území hlavního města Prahy – ta je z tohoto dotačního titulu vyňata,“ říká mluvčí resortu Milan Řepka. K dispozici je 200 milionů korun. Jedná se o největší částku, kterou bude stát rozdělovat.

Míra podpory je 75 procent pro malé podniky, 65 pro střední podniky a 55 pro velké podniky ze způsobilých výdajů projektu. Minimální výše dotace je 50 tisíc korun a maximální 10 milionů korun. Ta současná výzva je už čtvrtá v pořadí. Ve dvou předcházejících případech byl zaznamenán převis poptávky nad plánovanou alokací,“ dodává Řepka.

Firmy mohou o dotaci žádat až do května příštího roku. Pro elektromobilitu jako takovou jde o dobrou zprávu, avšak podpořit by se dala i jinak. A možná daleko lépe. Myslíme především infrastrukturu, která je stále nedostatečná. Ačkoliv poslední dobou nabíjecích stanic přibývá, stále má mezery.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze