Škoda nejlepší importovanou značkou německého trhu, ocenění získal i Enyaq iV

4
Škoda nejlepší importovanou značkou německého trhu, ocenění získal i Enyaq iV
Fotografie: Martin Pultzner, fdrive.cz
  • Čtenáři „Auto Zeitung“ již posedmé v řadě zvolili Škodu nejlepší importovanou značkou německého trhu
  • Enyaq iV vyhrál v kategorii elektrických importovaných SUV

V letošní již 33. čtenářské anketě „Auto Trophy“ pořádané magazínem „Auto Zeitung“ posbírala značka Škoda šest vítězství. Posedmé za sebou ocenili čtenáři českého výrobce jako nejlepší importovanou značku. Nový model Škoda Octavia umístilo přibližně 18 800 zúčastněných na špici rovnou ve dvou kategoriích. Hned při své premiéře se Škoda Enyaq iV ujala vedení jako nejlepší importované vozidlo v kategorii E-SUV. Škody Superb a Kamiq získaly první místo ve svých kategoriích.

Již posedmé v řadě je pro čtenáře magazínu „Auto Zeitung“ značka Škoda nejlepší značkou mezi dováženými vozy na německém trhu. Škoda obstála mezi 40 konkurenty, a získala tak se 13,4 % hlasů první místo v kategorii „nejlepší importovanou značka“.

Dvojité vítězství pro novou generaci modelu Octavia

Škoda Octavia získala hned dvě z 21 udílených trofejí. Každý pátý čtenář (20,0 %) vybral za nejoblíbenější importované vozidlo v kompaktní třídě čtvrtou generaci bestselleru značky Škoda. Šestým vítězstvím v řadě a celkově devátým pokračuje Octavia v řadě úspěchů v anketě „Auto Trophy“. Není to ale jediné ocenění pro tento model – se ziskem 20,4 % hlasů si připsala vítězství v kategorii „Nejlepší importovaný kompaktní sportovní vůz“ i Škoda Octavia RS. Škoda poprvé nabízí vrcholnou sportovní verzi, kromě benzinové a naftové motorizace, i jako plug-in hybrid s označením Octavia RS iV.

Škoda Octavia RS iV (2020) liftback

Rozměry4 702 × 1 829 × 1 476 mm, 1 695 kg
Výkon180 (110 + 85) kW
Baterie13 kWh, Mennekes
Dojezd (WLTP)? + 61 km

Skvělé uvedení pro model Škoda Enyaq iV

Nová Škoda Enyaq iV hned při své premiéře v tradiční čtenářské anketě získala první místo. První model značky vyvinutý od počátku jako čistě elektrický vůz získal 20,8 % hlasů, vyhrál tak v kategorii elektrických importovaných SUV. První sériový model značky, postavený na platformě MEB koncernu Volkswagen, 125 let po založení značky uvádí automobilku do nové éry.

Škoda Enyaq (2020) 60 iV

Rozměry4 649 × 1 879 × 1 616 mm, 1 998 kg
Výkon132 kW
Baterie62 kWh, CCS Combo, Mennekes
Dojezd (WLTP)404 km

Vítězství pro modely Škoda Kamiq a Superb

Kompaktní SUV Škoda Kamiq zopakovalo své vítězství z minulého roku, kdy se představilo poprvé. V tomto roce pro něj hlasovalo 15,0 % respondentů, vůz tak získal první místo v kategorii „Importované SUV v ceně do 25 000 eur”. S více než čtvrtinou všech hlasů (28,2 %) se v kategorii importovaných vozů vyšší střední třídy prosadila Škoda Superb. Vlajková loď značky Škoda je od loňského roku nabízena i jako plug-in hybrid, pod názvem Superb iV. Je to vůbec první plug-in hybridní model značky.

Škoda Superb iV (2019)

Rozměry4 869 × 1 864 × 1 469 mm, 1 730 kg
Výkon160 (115 + 85) kW
Baterie13 kWh, Mennekes
Dojezd (WLTP)795 + 55 km

Tradiční čtenářská volba magazínu „Auto Zeitung“ mediální skupiny Bauer Media Group se letos uskutečnila již po třiatřicáté. Anketa „Auto Trophy“ má od roku 2014 přídomek „World's Best Cars“. Účastní se jí i čtenáři a online uživatelé mezinárodních motoristických periodik vydávaných společností Bauer Media Group. V roce 2020 v anketě odevzdalo svůj hlas přibližně 18 800 čtenářů, kteří vybírali mezi 442 modely různých značek.

Diskuze ke článku
Jaroslav Hronek
Jaroslav Hronek
Kamiq , Karoq, Kardiaq se mi strašně nelíbí. Zvlášť Kardiak, to je tak nevzhledná bedna, že za ty prachy to koupí leda vůl. Eniaq se mi moc líbí a ti joudové ho udělají jen na baterky!!! Sakra, proč nemůže jedno auto s pořádným motorem???

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze