Škoda Karoq RS? Mohlo by jít o plug-in hybrid

1
Škoda Karoq RS? Mohlo by jít o plug-in hybrid
  • O sportovní verzi se rozmluvil šéf vývoje a výzkumu ve Škodě Auto
  • Je pravděpodobné, že RS varianta bude elektrifikovaná
  • Náš soukromý tip je, že půjde o podobné řešení jako má VW Tiguan GTE

Škoda nedávno oficiálně předvedla Karoq, který má jako první české auto digitální přístrojový štít. Mimo nově použité technologie se však čím dál tím více spekuluje o sportovní verzi RS. Ta by mohla být ještě zajímavější díky elektrifikaci. První zpráva přišla z autosalonu ve Frankfurtu, kde se o Karoqu rozmluvil Christian Stube, ředitel výzkumu a vývoje Škody Auto.

Stube o Škodě Karoq doslova řekl: „Za Karoq RS bojuji, stejně jako jsem bojoval za Kodiaq RS. Občas jsem a občas nejsem úspěšný. Pro Kodiaq by se varianta RS skvěle hodila. Dokonce víc než pro Kodiaq, protože Karoq je menší a více agilní. Probíráme také otázku, jestli by mělo jít o čistě spalovací vůz nebo něco jiného.“ Právě „něco jiného“ může znamenat podle britských médii pouze mild-hybrid s 48V okruhem nebo plug-in hybrid. My bychom si samozřejmě tipli plug-in hybrid, především díky návaznosti na Volkswagen.

Škoda Karoq (2017)

Technologie Škody často nejdřív projdou továrnou Volkswagenu. Koncernový bráška Tiguan již sportovně-plug-in hybridní variantu GTE dostal. Implementace z Tiguanu do Karoqu by tak nemusela být tolik obtížná. Tiguan GTE má benzinový motor 1.4 TSI s výkonem 156 koní a elektromotor. Celkový výkon hybridní soustavy je 218 koní a čistě na elektřinu v akumulátorech lze ujet až 50 kilometrů.

Zdroj: autoexpress.co