Oblíbenost SUV modelů potvrzuje i carsharing CAR4WAY

Oblíbenost SUV modelů potvrzuje i carsharing CAR4WAY
  • Za necelý první měsíc si Škodu Karoq zapůjčilo přes 100 zákazníků
  • Velká část zápůjček znamená najetí více jak 50 kilometrů
  • Najdou se i tací, kteří se Škodou Karoq vyrazí na prodloužený víkend

Už několik let za sebou chrlí automobilky jedno SUV za druhým. Takové modely mají dnes i automobilky, do kterých bychom to několik let zpět neřekli. Zákazníci SUV prostě stále častěji chtějí a automobilky na tento trend reagují.

Škoda Karoq (2017)

SUV či městské crossovery se pomalu dostávají i do různých carsharingů. Doba, kdy carsharing nutně znamenal jen malé městské vozítko, je minulostí. To potvrzuje i CAR4WAY. Tento carsharing, který se brzy rozroste do poskytovatele komplexní mobility, má momentálně ve své flotile deset kusů Škody Karoq a později jejich počet vzroste až čtyřnásobně. Do flotily CAR4WAY přišla Škoda Karoq koncem prvního květnového týdne, kdy jich ovšem bylo k dispozici pouze pět. Od té doby už proběhlo více jak 100 zápůjček, což vypovídá o poměrně velkém zájmu. Velká část z nich představovala nájezd vyšší jak 50 kilometrů. Našel se i zákazník, který nejspíše vzal rodinu na prodloužený víkend a s Karoqem ujel více jak 500 kilometrů.

Druhou část zápůjček pak tvoří kratší ujeté vzdálenosti, kdy zákazníci zvolí auto s vyšší světlou výškou ať už kvůli svému pohodlí, nebo většímu přehledu o okolním dění díky vyššímu posezu. Doba necelého jednoho měsíce, po kterou CAR4WAY Škodu Karoq provozuje, ukazuje, že i tento typ aut dává v carsharingu smysl. Někteří jsou ochotni si připlatit, aby nemuseli volit menší auto jako Škodu Citigo či Fabii.

Trendem posledních let především u mladších lidí je automobil nevlastnit, ale když ho potřebují, tak si ho půjčit. Bohatá nabídka CAR4WAY jistě umožní provést tu správnou volbu i vám.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze