Karoq je oficiálně venku. Yeti byl chudý příbuzný

Karoq je oficiálně venku. Yeti byl chudý příbuzný
  • Nejmenšímu SUV nechybí žádná technologie Škody, některé má dokonce jako první
  • Vůz může mít až tři programovatelné klíče

Je to devět měsíců, co byl v segmentu SUV představen Kodiaq, první skutečné SUV od Škody. Yeti se prodává již devět let, a tak už přesluhoval a prosil o náhradu. Ke konci životního cyklu bylo jasné, že bude nástupce silně inspirován právě Kodiaqem. Nový designový směr zavedený panem Kabaňem pořád zůstává a malému Karoqu velmi sluší. Naštěstí si Karoq uchoval specifické „lahůdky“ jako oddělené mlhovky. Karoq je konečně tady a měl by být důkladně prověřen – za dobu testování prý totiž urazil 2,5 milionu testovacích kilometrů.

Kompaktní SUV si právě odbylo premiéru ve švédském Stockholmu. Premiéra byla silně zaměřena na konektivitu vozu, konkrétně na vzdálené funkce pomocí telefonu Škoda Connect App. Povinností je Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLink a další. Poprvé také vidíme digitální budíky, které Škoda nedala do vínku ani Superbu ani Kodiaqu. Nechybí celá plejáda asistentů v čele s front asistentem, pre-crash asistentem, emergency asistentem, kontrolou mrtvých úhlů nebo adaptivním tempomatem, který funguje až od rychlosti 210 km/h.Od výbavy Ambition bude k dispozici Full-LED světlomety s čirou optikou. V interiéru vytváří světelnou atmosféru nové LED-ambientní osvětlení v dekoračních lištách dveří a palubní desky, které lze nastavit v některém z deseti odstínů.

Velkou výhodou jsou programovatelné klíče, které mají až tři profily. Podle použitého klíče tak vůz umí nastavit klimatizaci, bezpečnostní asistenty nebo sedadla na konkrétního řidiče. Motory začínají na litrovém tříválci a pokračují přes 1,5litrový benzin k dieselové 1,6 a 2,0 TDI s výkonem až 140 kW. Samotné představení vozu se odehrává od čtyřicáté minuty přiloženého videa.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze