Světová premiéra Karoqa dnes zpečetí odchod Yetiho do penze. Co o nástupci víme?

Světová premiéra Karoqa dnes zpečetí odchod Yetiho do penze. Co o nástupci víme?
  • Škoda Yeti se na českém trhu prodává již od roku 2009
  • Karoq dostane jako první model od Škody Auto za volant displej
  • Zavazadelník pojme 521 litrů vašich zavazadel

Už dnes se nám ukáže nástupce Yetiho od Škody Auto, který dostal název Karoq. A vy z našeho zpravodajství již jistě víte, že premiéru můžete sledovat společně s námi. Ještě než slavnostní událost vypukne, pojďme se podívat, co vše o Karoqu už víme.

Škoda Karoq například dostane jako první automobil od Škody Auto digitální přístrojový štít. Prakticky jde o displej, který zobrazuje informace. Využívá ho jak Volkswagen, tak i Audi, které tomuto řešení říká virtual cockpit. Chybět nebude podpora CarPlay, Android Auto nebo MirrorLinku, dále také bezdrátové nabíjení a co se týká bezpečnostních prvků, tak se můžete spolehnout na klasiku v nabídkách automobilek. To znamená hlídání mrtvého úhlu, aktivní hlídaní udržování jízdního pruhu, adaptivní tempomat, parkovací kamery, senzory a další asistenty.

Rozměry [mm] Délka Šířka Výška Rozvor
Škoda Karoq 4 382 1 841 1 605 2 630

Revoluce se však nekoná pod kapotou. Na výběr budou motory ve výkonovém rozpětí od 115 do 190 koní, které budou spalovat buď benzin nebo naftu. A abychom nezapomněli, jméno a jeho psaná podoba pochází z jazyka Aleuťanů, kmene původních obyvatel žijících na ostrově u jižního pobřeží Aljašky, a je kombinací slov je „KAA‘RAQ“ (auto) a „RUQ“ (šíp).

Pod víkem zavazadlového prostoru bude 521 litrů (1 630 litrů po sklopení sedadel), které čekají na poctivá česká zavazadla. Překvapí nás Škoda Auto a dočkáme se nějaké další zajímavosti? Uvidíme. Sledovat můžete tiskovou konferenci živě v tomto článku.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze