Sériová výroba Škody Karoq v Mladé Boleslavi byla zahájena

Sériová výroba Škody Karoq v Mladé Boleslavi byla zahájena
  • Automobilka do montážních linek modelu Karoq v hlavním výrobním závodě investovala 16,6 milionů eur (424 milionů korun)
  • Vedle modelu Karoq z montážní linky sjíždí také modely Fabia a Fabia Combi, Rapid a Rapid Spaceback i Octavia a Octavia Combi

První velké SUV s logem Škody Auto už jezdí na našich silnicích. Popularita těchto vozidel stále roste. Nečekalo se dlouho a Škoda Auto odhalila také model Karoq. Ten jsme měli možnost otestovat na Sicílii a jen těžko jsme hledali něco, co Karoq dělá špatně. Nyní byla zahájena sériová výroba tohoto modelu v Mladé Boleslavi. Automobilka do montážních linek modelu Karoq v hlavním výrobním závodě investovala 16,6 milionů eur (424 milionů korun).

Škoda Karoq (2017)

Silná poptávka po našich SUV modelech potvrzuje, že jsme vozy Škoda Karoq a Škoda Kodiaq uvedli na trh ve správný čas,“ říká Michael Oeljeklaus, člen představenstva společnosti Škoda Auto za oblast výroby a logistiky. „Jsme hrdí na to, že se závod v Mladé Boleslavi nyní, vedle závodu v Kvasinách, stává dalším výrobním místem pro model Karoq v České republice,“ dodává Oeljeklaus.

První Škoda Karoq sjela z mladoboleslavské výrobní linky před několika dny. Závod v Kvasinách zahájil výrobu nového kompaktního SUV koncem července 2017. Zahájením prodeje modelu Karoq říjnu 2017 česká automobilka dále posílila svou SUV ofenzívu zahájenou modelem Kodiaq. Vedle modelu Karoq vyrábí Škoda Auto ve svém hlavním výrobním závodě modely Fabia a Fabia Combi, Rapid a Rapid Spaceback i Octavia a Octavia Combi. V tuto chvíli tedy mladoboleslavská produkce zahrnuje čtyři modelové řady.

Nové SUV poprvé nabízí digitální přístrojový panel. Displej modelu Karoq je možné personalizovat a propojit se systémem infotainmentu. Díky LTE modulu a Wi-Fi hotspotu se mohou pasažéři ve voze Škoda Karoq kdykoliv připojit k internetu.

V rámci Strategie 2025 bude značka Škoda v následujících letech svou modelovou paletu důsledně rozšiřovat. Zaměří se přitom především na rozšiřování nabídky vozů kategorie SUV. Zahájením sériové výroby modelu Škoda Karoq v Mladé Boleslavi teď automobilka dosáhla dalšího milníku – Škoda Karoq je jediným modelem značky Škoda, který je vyráběn ve dvou českých závodech automobilky. 


Škoda Karoq – první jízdní dojmy

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze