Škoda Karoq s displejem místo budíků se premiérově ukáže ve Frankfurtu

Škoda Karoq s displejem místo budíků se premiérově ukáže ve Frankfurtu
  • Škoda Auto displeji říká Digital Instrument Panel
  • Celkově bude mít čtveřici módů
  • Jde o první model od Škody Auto, který toto řešení nabídne

Mít digitální displej před volantem je dnes trend, který brzy s velkou pravděpodobností odsune staré dobré budíky. Proč? Displej nabízí celou škálu customizace a s velkou pravděpodobností je v dnešní době i levnější na výrobu.

Displej před volant dostane i model od Škody Auto a tím prvním bude Karoq. Tomu, jak přesně bude displej, kterému Škodovka říká Digital Instrument Panel, jsme se podrobně věnovali už dříve. K dispozici bude hned čtveřice módů:

  • Klasické uspořádání

    Uspořádání, které znáte z vašich vozů. Na levé straně je k vidění otáčkoměr, vpravo rychloměr

  • Digitální uspořádání

    Zde si řidič vybere preferovaný zdroj informací, například navigaci, která poté zabírá velkou část displeje. Zbytek informací jako aktuální rychlost, rychlostní stupeň nebo rozpoznaná dopravní značka se zobrazuje v horní nebo spodní virtuální liště menším písmem a symboly.

  • Uspořádání Infoprofile

    U toho typu rozmístění se uprostřed displeje nachází preferovaný zdroj informací, například navigace. Vpravo, vlevo a nad mapou je místo pro další individuální informace, jako je aktuální rychlost, navigační výhled s piktogramy, rychlostní stupeň a tak dále.

  • Redukované uspořádání

    Nejvíce se hodí pro jízdu v noci. Na displeji se zobrazují pouze dvě vybrané informace, například rychlost a dojezd na palivo, které máte v nádrži. K dispozici je informace o času a podobně, které se zobrazují malým písmem na horní straně displeje. V případě aktivní navigace se uprostřed displeje ukazuje navigační šipka.

Škoda Karoq bude k vidění na blížícím se frankfurtském autosalonu včetně svého Digital Instrument Panelu. Škoda Karoq je nejmladší přírůstek do nabídky Škody Auto. Světovou premiéru si Karoq odbyl v květnu letošního roku ve Stockholmu.

Zdroj: media.skoda-auto.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze