Škoda Fabia RS ještě neumřela? Možná se za tři roky vrátí s hybridním pohonem

Škoda Fabia RS ještě neumřela? Možná se za tři roky vrátí s hybridním pohonem
  • Elektrifikace se má dotknout hned několika hatchbacků napříč koncernovými značkami
  • Do roku 2025 chce Volkswagen prodávat milion elektrifikovaných modelů ročně
  • Elektrifikace by se mohl dočkat i Seat Leon Cupra

Britský Autocar přinesl zajímavou informaci. Podle všeho bychom se mohli dočkat Fabie RS. Ve hře je i varianta, že by Škoda Auto vsadila na hybridní pohon. Volkswagen tlačí elektrifikaci jak to jde, a tak by to dávalo smysl. Autocar zmiňuje, že k rozsáhle elektrifikaci mají vést mimo jiné ostré hatchbacky s hybridním pohonem.

Škoda Fabia RS

V roce 2025 chce koncern Volkswagen prodávat jeden milion elektrifikovaných modelů ročně. To je poměrně silný závazek, zvážíme-li fakt, že nyní má Volkswagen modely GTE, elektrický e-up! a e-Golf. Audi poté má svoji řadu e-tronů, které se postupně budou také rozrůstat, podobně jako další modely. Celkově chce mít Volkswagen 30 elektrifikovaných modelů.

Elektrifikace by se mohla dotknout i Seatu Leon Cupra. A nejen jeho. Pokud se Škody Fabia s hybridním pohonem dočkáme, tak by to však nemělo být dříve jak za tři roky. Nevíme ani, zda by šla Škoda Auto cestou hybridního pohonu, anebo pohonu plug-in hybridního, kdy si auto můžete doma nabít a poté čistě na elektřinu urazit řádově několik desítek kilometrů.

Zdroj: autocar.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze