Škoda Enyaq ukazuje poprvé svůj interiér. Je to zajímavý pohled

Škoda Enyaq ukazuje poprvé svůj interiér. Je to zajímavý pohled
Fotografie: Škoda Auto
  • Enyaq nabízí nejmodernější interiér z celé modelové nabídky značky
  • Důraz byl kladen na vzdušnost a ekologii
  • Premiéra novinky proběhne letos v září v Praze

Plně elektrická Škoda Enyaq iV poprvé nabídla oficiální první pohled do svého interiéru. Na internet se totiž dostala první ukázka kabiny. „Namísto obvyklých výbavových verzí a četných dodatečných výbav nabízíme poprvé u Enyaqu iV i naše nové designové individualizace, připomínající světy moderního bydlení, jejichž barvy a materiály jsou spolu dokonale sladěné“, prozrazuje Norbert Weber, vedoucí oddělení Design Interiéru a Color & Trim značky Škoda.

Nebude chybět dotyková obrazovka o velikosti 13 palců

Nejpodstatnějším prvkem Enyaqu je středový výdech ventilace, který kopíruje tvary přední masky vozů Škoda. Nad ním se pak táhne horizontálně přes celou přístrojovou desku dekorační lišta, která zasahuje až do výplně dveří a posiluje dojem prostornosti. A právě tato lišta současně slouží jako opora ruky při ovládání dotykové obrazovky o velikosti 13". K dispozici je také digitální přístrojový štít, jenž je doplněn o nový průhledový displej s funkcí zobrazování rozšířené reality.

Kromě inovativní výbavy a výbavových stupňů bude Enyaq nabízet vynikající vzdušnost, jelikož vůz využívá platformu MEB s plochou podlahou. V kabině tak chybí klasický středový tunel. Počítat lze také ekologičnost, jelikož ve voze se nacházejí speciální potahy sedaček. Ty jsou ze 40 procent vyrobeny ze střižní vlny a nesou vlněnou pečeť společnosti Woolmark Company. Zbylých 60 procent látky je z polyesteru vzniklého recyklací PET lahví. První elektrické SUV od Škoda Auto si svou premiéru odbude letos 1. září v Praze. Začátkem příštího roku pak vstoupí do prodeje.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze