Škoda Enyaq neunikla objektivu fotografa. K vidění je téměř bez maskování

13
Škoda Enyaq neunikla objektivu fotografa. K vidění je téměř bez maskování
  • Škoda Enyaq je první zcela nově navržený elektromobil automobilky
  • Podobně jako koncernové elektromobily, i Enyaq stojí na platformě MEB
  • Velikostně bude mezi Karoqem a Kodiaqem

První od základu postavený elektromobil s logem Škoda Auto, Enyaq, se autoexpress.co.uk povedlo nafotit při testování, a to rovnou bez maskování. Podobně jako koncernové elektromobily, i Enyaq bude stát na platformě MEB.

Z fotografii je vidět, že Enyaq by měl držet podobný design jako původní koncept. Povedlo se vyfotit i interiér, kterému dominuje velký displej infotainment systému. O technických datech se prozatím jen spekuluje.

Enyaq bude sourozencem Volkswagenu ID.4, jehož koncept automobilka ukázala v době, kdy se měl konat ženevský autosalon. Velikostně se má jednat o vůz mezi Karoqem a Kodiaqem. Škoda svým prvním čistě elektrickým SUV zakládá i novou rodinu jmen, kterou spojuje písmeno „E“, odkazující na elektromobilitu, s písmenem „Q“, charakteristickým pro jména SUV značky Škoda.

Diskuze ke článku
hanh
Tak jen doufám pro škodovku, že zde to jen přehnali s maskováním a úplně porušili všechni hlavní linie, protože kdyby se měli držet linii tohoto, tak by to bylo pro škodovku hodně špatné. Po vozech typu Superb a Kodiak. Ale určit všichni budou řvát, že to ty emisní pravidla ty za všechno můžou. I když se mohli na ně připravovat od roku 2013 (interně to věděli od 2010) a reálně jít na trh teď už s druhou generací. Ale tohle je hodně vedle. Měli 10 let ... 10 let na přípravu... tohle je výsledek .... komu se nechce blít?
Josee
Nudný vzhled...
Danny Czech
Danny Czech
Ve článku se píše: "Z fotografii je vidět, že Enyaq by měl držet podobný design jako původní koncept." To snad autor nemyslí vážně, vždyť na tom autě nezůstala jediná línie společná se Škoda Vision iV.

Kdyby škodovka vypustila do světa něco aspoň podobného původnímu konceptu, tak je to hit. Stačilo jen dodělat středový sloupek a změnit orientaci zadních dveří...

A SUV bych to taky nenazýval, vzhledem je to kombík jak vyšitý... fuj, auto s batohem, tuhle českou úchylku jsem nikdy nechápal...
nevim nevim
zrovna suv neni moc dobry na elektro provoz. skoda ze nedelaji spis combi jako octavia

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze