Škoda Enyaq Coupe RS iV získala prestižní ocenění Golden Steering Wheel 2022

Škoda Enyaq Coupe RS iV získala prestižní ocenění Golden Steering Wheel 2022
Fotografie: Roman Havlín, fDrive.cz
  • Vůz vyhrál nad silnou a početnou konkurencí
  • Enyaq okouzlil celkovou atraktivitou

Škoda Enyaq Coupe RS iV získala prestižní ocenění Golden Steering Wheel 2022. Čtenáři německého odborného časopisu Auto Bild a listu Bild am Sonntag nejprve vybrali tento model jako jednoho ze tří finalistů v kategorii SUV vozů střední třídy. Poté vůz otestovala odborná porota na okruhu Lausitzring. Pro společnost Škoda Auto je letošní trofej již osmým ziskem Golden Steering Wheel. Ocenění na galavečeru v Berlíně převzal předseda představenstva společnosti Škoda Auto, Klaus Zellmer. Ten k získanému ocenění dodal: „Srdečně děkuji všem odborníkům a čtenářům, kteří pro nás hlasovali. A také samozřejmě mnoha zaměstnancům, kteří se na tomto skvělém voze podíleli! Toto ocenění pro nás všechny hodně znamená. Škoda Enyaq Coupe RS iV zvítězila v tomto hlasování v silné konkurenci vozů se spalovacím motorem i s elektrickým pohonem. Je to již osmé ocenění Golden Steering Wheel pro značku Škoda Auto, které dokazuje, že pro naše zákazníky vyrábíme vysoce atraktivní vozy – bez ohledu na pohon. S veškerým nadšením v tom budeme pokračovat i v budoucnu.

V rámci ceny Golden Steering Wheel 2022 bylo na výběr z 47 automobilových novinek uplynulých dvanácti měsíců v celkem jedenácti kategoriích. Organizátoři tentokrát nerozlišovali mezi vozy se spalovacími motory a elektromotory. V kategorii SUV vozů střední třídy bylo devět vozů, z toho šest s elektrickým pohonem. Jako jeden ze tří favoritů čtenářské ankety ve své kategorii čelil Enyaq Coupe RS iV během rozsáhlých testovacích jízd na okruhu Lausitzring 19členné odborné porotě složené z novinářů, expertů, moderátorů a známých závodních jezdců. V porotě zasedla také legenda motorsportu a bývalý jezdec Formule 1 a vítěz Le Mans Hans-Joachim Stuck, bývalý jezdec Formule E Daniel Abt a Maximilian Götz, šampion DTM z roku 2021. Porota posuzovala jednotlivé modely podle různých kritérií, jako jsou jízdní vlastnosti, prostornost nebo výhled z vozu.

Přízeň poroty si sportovně laděný Enyaq získal nejlepším celkovým dojmem mezi všemi SUV vozy střední třídy. Navzdory střešní linii, která klesá od sloupku B mírně dozadu, nabízí tato verze velkorysý prostor také pro cestující na zadních sedadlech a zavazadlový prostor o objemu 570 l. Vynikající hodnota součinitele odporu vzduchu Cx 0,248 umožňuje dojezd více než 500 km v režimu WLTP. První ocenění Golden Steering Wheel udělil list Bild am Sonntag již v roce 1976. Od roku 2009 uděluje tuto cenu německý týdeník společně s největším evropským automobilovým časopisem Auto Bild. Pro společnost Škoda Auto je letošní úspěch Enyaqu Coupe RS iV již osmým vítězstvím v této prestižní automobilové soutěži.

První ocenění Golden Steering Wheel pro značku Škoda Auto získala první generace modelu Fabia roce 1999, její nástupce tento úspěch zopakoval v roce 2007. Druhá generace modelu Octavia zvítězila v roce 2004 a druhá generace modelu Superb získala toto ocenění v roce 2008. V roce 2017 porazil konkurenci model Karoq a v roce 2019 získal prestižní ocenění Kamiq. V loňském roce získal tuto cenu Enyaq iV.

Technické parametry Škoda Enyaq Coupé iV (2021) RS iV

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 653 × 1 879 × 1 621 mm, 2 001 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon220 kW, 299 koní, točivý moment: 460 Nm
Baterie82 kWh (77 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 135 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 14,1 kWh / 100 km
Cena od1 704 900 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze