Škodu Enyaq Coupe RS iV si nyní mohou půjčit i uživatelé carsharingu HoppyGo

Škodu Enyaq Coupe RS iV si nyní mohou půjčit i uživatelé carsharingu HoppyGo
Fotografie: HoppyGo
  • Enyaq je obecně hodně oblíbeným sdíleným vozem
  • Vrcholná verze Coupe RS půjde půjčit až na 9 dní
  • Jeden den zápůjčky stojí 2 499 Kč včetně pojištění

Enyaq Coupé RS iV patří k tomu nejlepšímu, co Škoda Auto aktuálně v oblasti elektroaut nabízí. Od října si jej může vyzkoušet celkem téměř 150 tisíc uživatelů platformy pro sdílení aut mezi lidmi HoppyGo ze skupiny Škoda Auto DigiLab. Pronájem vozu vyjde na 2 499 Kč na den včetně pojištění a čipu pro dobíjení elektřiny zdarma. Není pochybnost, že elektromobilita je výrazným a čím dál viditelnějším trendem v automobilové dopravě. Uvědomují si to také čeští řidiči a to se projevuje nejen v konstantním růstu prodejů elektromobilů obecně, ale také v zájmu o tato vozidla na platformách umožňujících různé typy sdílení. Výjimkou není ani platforma pro sdílení aut mezi lidmi HoppyGo. Mezi jejími uživateli vzrostla meziročně poptávka po elektromobilech o více než 400 %.

„Zákazníci automobily na elektrický pohon vyhledávají čím dál častěji z toho důvodu, že si je chtějí nezávazně vyzkoušet. Uvádí to téměř dvě třetiny uživatelů. V módu testovací jízdy přes HoppyGo si mohou vůz vyzkoušet v běžných situacích, zkusí si dojezd, nabíjení a ověří si další praktické faktory. I proto bylo přirozené dostat co nejdříve do naší nabídky nejnovější Enyaq Coupé RS iV,“ vysvětluje CEO HoppyGo Robin Švaříček. Model Enyaq Coupé RS iV je tím nejvýkonnějším vozem s elektrickým pohonem v nabídce Škoda Auto. Vůz disponuje výkonem až 300 koní a i přes to si drží průměrný dojezd nad 500 kilometry. Světovou premiéru měl v lednu letošního roku, brzy nato v prvních kusech začali jezdit i čeští řidiči.

Od začátku října je vůz k zapůjčení v Praze za 2 499 Kč na den vč. pojištění. Kromě nadstandardní výbavy se řidiči mohou těšit na bezplatné parkování na modrých zónách a samozřejmostí je i dálniční známka. V ceně pronájmu je rovněž dobíjecí čip energetické společnosti PRE, takže se řidiči nemusí starat ani o cenu za dobití elektřiny. Pokud půjde o první zápůjčku, dostanou navíc slevový voucher v hodně 500 Kč a pokud do platformy pozvou nového pronajímatele, získají 1 000 Kč. Platforma HoppyGo se rozhodla vyjít vstříc zájemcům, kteří by si chtěli vůz vyzkoušet při různých běžných činnostech, proto je maximální doba zápůjčky 9 dní. Pro srovnání první Enyaq iV bylo možné pronajmout na HoppyGo na maximálně 4 dny. Zájem je od počátku velký, v říjnu je vůz kromě 2 dnů neustále v akci, zamluven je už také v prvním listopadovém týdnu.

Uživatelé už před zpřístupněním nejnovějšího modelu Coupé RS iV mohou na HoppyGo vybírat ze 4 druhů Škoda Enyaq iV (Enyaq iV 60, Enyaq iV 80, Enyaq iV 80 Sportline a Enyaq iV 80X). V nabídce jsou už 16 měsíců a dlouhodobě patří mezi nejvytíženější automobily na HoppyGo vůbec. Konkrétní kus z testovací flotily HoppyGo byl v akci 81 % dostupného času, v rámci více než 160 zápůjček a dohromady s nimi uživatelé ujeli přes 85 tisíc km. To v průměru znamená 530 km, respektive 2,5 dne na testovací jízdu. Věkově se více než polovina řidičů řadí do skupiny 26 až 35 let. Na Slovensku je Enyaq vozem s nejvíce zápůjčními dny za celý rok 2021.

Technické parametry Škoda Enyaq Coupé iV (2021) 60 iV

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 653 × 1 879 × 1 621 mm, 2 001 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: zadní
Výkon132 kW, 180 koní, točivý moment: 310 Nm
Baterie62 kWh (58 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 100 kW, palubní: 11 kW,
SpotřebaKombinovaná: 14,1 kWh / 100 km
Cena od
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze