Škoda Auto předala 11 plně elektrických vozů Enyaq partnerským organizacím

 Škoda Auto předala 11 plně elektrických vozů Enyaq partnerským organizacím
Fotografie: Škoda Auto
  • Automobily pomohou zvýšit kvalitu technického vzdělání
  • Jedná se o modely Enyaq a Enyaq RS
  • Vozy zamíří do Mladé Boleslavi, Plzně a Pardubic

Automobilka Škoda Auto uspořádala 4. října slavnostní setkání, během něhož předala zástupcům neziskového sektoru celkem 11 plně elektrických vozů Škoda Enyaq a Enyaq Coupé RS. Hlavním cílem je podpořit udržitelnou mobilitu jednotlivých organizací, zvýšit úroveň poskytovaných služeb a současně přiblížit uživatelům osobní zkušenost s plně elektrickými automobily. Dlouhodobá zápůjčka je v první fázi tříměsíční s možností dalšího prodloužení, náklady spojené s pronájmem vozů hradí automobilka. Pomoc sociálním organizacím a vzdělávacím institucím patří spolu s například podporou zdravotnictví nebo ochranou životního prostředí k pevným pilířům strategie udržitelnosti automobilky Škoda Auto.

Plně elektrické vozy Enyaq zamíří do Mladé Boleslavi, ale i Plzně či Pardubic. Celkem 11 elektromobilů je určeno ke zlepšení mobility institucí věnujících se vzdělávání, sociální péči nebo rozvoji regionů. Mezi obdarované instituce ze sociální oblasti patří pražská Česká federace potravinových bank nebo Asociace poskytovatelů sociální péče sídlící v Táboře. Další vozy budou sloužit u Centrálních polytechnických dílen nebo u Regionální rozvojové agentury Plzeňského kraje, která se věnuje ekonomickému a sociálnímu rozvoji regionu. Další elektromobily zamíří do školství a vědeckého výzkumu, konkrétně do výzkumného centra nových technologií Západočeské univerzity v Plzni, tamní Vyšší odborné školy a Střední průmyslové školy elektrotechnické, technologického centra Techmania a Střední průmyslové školy dopravní Plzeň.

V případě technických škol je přínos zápůjčky nejen v podpoře udržitelné mobility zaměstnanců, ale také v důkladném seznámení se s vlastnostmi elektromobilů v každodenním provozu. Dochází tak k důležitému využití teoretických poznatků s jejich aplikací v praxi. Škoda Auto se pomoci vzdělávání i sociálním službám věnuje dlouhodobě, a to jak v regionech, kde provozuje výrobní závody, tak na celorepublikové úrovni. Spolupráce se týká desítek středních a vysokých škol, jimž automobilka poskytuje materiální pomoc pro zdokonalení výuky, jako jsou motory, převodovky, počítače i celé automobily. Úspěšným vzdělávacím projektem se stala rovněž pojízdná technologická laboratoř Edu.Lab, která žákům a studentům základních či středních škol po celé České republice i na Slovensku přibližuje moderní technologie, jako je 3D tisk, pokročilá robotika či kybernetická bezpečnost.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze