SEAT plánuje do dvou let elektromobil s dojezdem 500 km a co půlrok nový model

SEAT plánuje do dvou let elektromobil s dojezdem 500 km a co půlrok nový model
  • Značka bude od roku 2020 prodávat svůj první zcela elektrický model s dojezdem 500 kilometrů
  • Výnosy z prodeje vzrostly o 11,1 % na téměř 10 miliard eur
  • Investice a výdaje na výzkum a vývoj dosáhly v roce 2017 téměř 1 miliardy eur

SEAT představí do roku 2020 nový model každých šest měsíců. Prvními dvěma novinkami budou modely SEAT Tarraco a CUPRA Ateca, jejichž prodej bude zahájen koncem roku 2018. V příštím roce se u dealerů objeví nová generace modelu SEAT Leon ve dvou karosářských variantách jako pětidveřový hatchback a rodinné kombi ST. Zajímavé to však začne být v roce 2020, kdy spatří světlo světa první elektromobil SEAT, zkonstruovaný na základě platformy MEB koncernu Volkswagen a nabízející dojezd 500 kilometrů. V roce 2020 bude produktová řada SEAT poprvé rozšířena také o crossover.

Plány oznámil dnes Luca de Meo, předseda představenstva společnosti SEAT, na výroční tiskové konferenci v Madridu, kde prezentoval také hospodářské výsledky za loňský rok. SEAT činí další krok v podpoře elektrické mobility, která zahrnuje rovněž představení hybridní verze nové generace modelu Leon v roce 2020. Značka bude navíc pokračovat ve svém zaměření na motory spalující stlačený zemní plyn CNG, i nadále však počítá s klasickými spalovacími motory.

SEATu se podle všeho daří. Po dosažení historicky nejlepších výsledků v roce 2016 vzrostl v roce 2017 zisk po zdanění na 281 milionů eur, což je o 21,3 % více než v předchozím roce 2016. Výnosy z prodeje společnosti SEAT dosáhly v roce 2017 rekordní hodnoty 9,552 miliardy eur, což je o 11,1 % více než v předchozím roce. K tomuto výsledku přispěl nejen nárůst prodeje na 468 400 vozidel, ale také vylepšený produktový mix v čele s modelem Ateca, který se prodává s vyšší ziskovou marží.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze