Renault Zandar má být elektrické SUV s dojezdem přes 500 km

Renault Zandar má být elektrické SUV s dojezdem přes 500 km
Fotografie: renault.com
  • Na trh by měl dorazit příští rok
  • V nabídce bude několik variant s různým dojezdem

Včera se objevily nové zprávy ohledně připravovaných elektrických SUV z dílny Renaultu. Jedním z nich bude Zandar, který má nabídnout opravdu slušný dojezd a spoustu nových technických řešení. Jedním z nich je nová podvozková platforma CMF-EV. Vůz bude disponovat délkou 4,2 metru a má jít o kompaktní SUV, které si za svou konkurenci vyhlédlo Opel Mokka-e nebo Kiu e-Niro.

Do nabídky by měly vstoupit verze s výkonem 95 až 147 kW, přičemž hlavní odlišností bude kromě toho i maximální kapacita baterií. Nejlepší verze totiž ujede na jedno nabití přes 500 km. Naopak slabší provedení dosáhnou maximálně na metu cca 300 km. Novinka má být také poměrně vysoká, avšak stále jí nebude chybět aerodynamická silueta karoserie. Ostatně, design vozu si bere inspiraci z dříve představeného konceptu Morphoz.

Pokud by vás snad tato novinka zajímala více, chystaný Zandar by se měl dostat na trh už příští rok. V roce 2022 pak dorazí ještě o jednu třídu větší elektrické SUV, které bude připomínat současný Kadjar. Francouzský výrobce se obecně dal do práce a do konce roku 2022 chce nabídnout celkem 8 plně elektrických modelů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze