Prototyp elektrického Mii byl k vidění v Barceloně. Kdy jej SEAT přivede na trh?

2
Prototyp elektrického Mii byl k vidění v Barceloně. Kdy jej SEAT přivede na trh?
  • Nejspíše dostane techniku z Volkswagenu e-up!
  • Testovací prototyp nese název eMii
  • Dočkat bychom se ho mohli už v roce 2019

Už v únoru letošního roku jsme psali o tom, že SEAT pracuje na elektrické variantě modelu Mii. Nyní tuto informaci můžeme potvrdit a také vám přinést pár fotografii testovacího prototypu.

Konkrétní název bude s největší pravděpodobností znít eMii. Minimálně tak zní jméno testovacího prototypu, který jsme měli možnost vidět v Barceloně.

O technických parametrech není nic známo. Největší smysl by však dávalo technika sdílená s Volkswagenem e-up! Dojezd by mohl být tedy až 160 kilometrů, a to díky 18,7 kWh baterii. Výkon VW e-up! činí 82 koní a točivý moment 210 Nm.

Pravděpodobně se také jeví možnost, že SEAT počká a rovnou osadí elektrické Mii silnější baterií a dojezd se tak navýší. Na to si však budeme muset ještě chvilku počkat. Nejvíce spekulovaný rok příchodu je 2019, popřípadě o rok později.

Diskuze ke článku
Peppa
Další eUP?
Radovan
nedávno jsme to viděli na youtube, kde pod logem S na motoru Leonu bylo po vylomení VW. Může mi někdo vysvětlit - a dalším takovým tragickým komikem je Škoda Auto - co bude trvat španělským inženýrům 2 roky na prosté výměně loga na přední kapotě, loga na zadních dveřích a loga na volantu? Nic jiného eMii nebude, stejně tak jako eCitiGo. Jen eUP! s jinými logy.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze