Prohlédli jsme si vysportovanou Atecu. Bude se vám líbit

2
Prohlédli jsme si vysportovanou Atecu. Bude se vám líbit
  • SEAT Ateca ve verzi FR se ukázal na autosalonu v Barceloně
  • K dispozici budou jednotky s výkonem od 150 do 190 koní

SEAT Ateca již nějaký ten čas na trhu působí a podle samotné automobilky se prodává skoro jako housky na krámě. A prodejům rozhodně prospěje i Ateca v paketu FR, která se svého odhalení dočkala na autosalonu v Barceloně.

V útrobách SEATu Ateca najdeme asistenční prvky, jako je jízda v dopravní koloně, adaptivní tempomat, rozpoznávání dopravních značek, sledování mrtvého úhlu nebo kamerový systém. Infotainmentu pro změnu kraluje Media System Plus s osmipalcovým dotykovým displejem. K dispozici je i bezdrátové nabíjení a pokud chcete připojovat váš soukromý iPhone i služební Android, tak oceníte Full Link, díky kterému můžete využívat jak CarPlay a Android Auto, tak i MirrorLink. Brzy také přijde pro vozy SEAT aplikace Waze, která však bude pracovat pouze s Androidem.

Na délku má Ateca 4,36 metru a zavazadelník pojme 510 litrů. Verze s pohonem všech kol má kufr o 25 litrů nižší. V noci se můžete spolehnout na LED světlomety a nechybí různé fíčury. Jakmile například řidič odemkne dveře, LED diody ve vnějších zpětných zrcátkách osvětlí oblast u dveří a promítnou na povrch vozovky název a siluetu modelu Ateca.

Varianta FR přináší ostřeji řezané rysy, které působí daleko sportovnějším dojmem. Všimnout si můžete přepracovaných nárazníků, tedy především toho zadního, který byl navržen přímo pro model „FR“, dále zadního spoileru nebo 19" kol s pneumatikami o rozměrech 245/40. V masce chladiče a na víku zavazadlového prostoru nechybí emblém „FR“.

„Ateca FR přináší novou úroveň emotivního náboje pro naše první SUV. Agilní a precizní ovladatelnost, kterou nabízí Ateca, je u stupně výbavy FR umocněna ještě vyšší dynamikou a potěšením z jízdy, jež pramení například z DCC a progresivního řízení,“ říká Dr. Matthias Rabe, člen představenstva společnosti SEAT zodpovědný za výzkum a vývoj. „Veškerá vyspělá technika ve výbavě modelu Ateca tak získává nový sportovní rozměr.“

Ateca FR bude nabízena se zážehovými a vznětovými motory EU6 o výkonu od 150 do 190 koní v kombinaci s mechanickou převodovkou nebo s převodovkou DSG. Na výběr bude rovněž varianta s pohonem všech kol. Zákazníci si mohou objednat také adaptivní regulaci podvozku DCC a progresivní řízení. SEAT Ateca ve výbavě Xcellence s pohonem všech kol v motorizaci 1.4 TSI ACT a převodovkou DSG vás vyjde na 728 900 Kč. Uvidíme, jakou cenu SEAT nastaví u „FRka“.