Premiéra nové generace Fordu F-150 se blíží. Dostane i speciální označení

Premiéra nové generace Fordu F-150 se blíží. Dostane i speciální označení
Fotografie: Ford
  • Má se jednat o milník v historii značky
  • Novinka nabídne bohatou výbavu a solidní technické parametry
  • Světová premiéra se uskuteční 19. května

Ford se již nějakou dobu chlubí vývojem první elektrické generace užitkového modelu F-150, přičemž nyní vyšlo najevo, že ke svému označení dostane nálepku Lightning. Podle electrek.co se premiéra vozu uskuteční již příští týden. Plně elektrický pickup Ford F-150 je přitom jedním z nejdůležitějších vozů, které pořádně „nakopnou“ elektrifikaci v USA. Právě zde je tento pick-up vůbec nejoblíbenějším osobním vozidlem.


Hlavním konkurentem Fordu se stane ještě letos vyráběná Tesla Cybertruck a již představený GMC Hummer EV. Oproti nim ale bude Ford F-150 Lightning těžit z přibližně padesáti let zkušeností z oboru užitkových vozů. Přesně 19. května se pak světu ukáže jeho další generace, která poprvé v historii nenabídne nic jiného než elektrický pohon. Podle výrobce má novinka přinést ohromující inovace, technologie a zcela nové schopnosti řady F Tough.

Nový Ford F-150 Lightning nabídne dostatečný výkon, tažnou sílu a také bohatou výbavu. Vůz bude moci využívat bezdrátové aktualizace a podle Fordu se elektrická varianta F-150 zapíše do historie stejnou měrou, jako tomu bylo u modelů Ford T a Ford Mustang.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze