Přední automobilový úpravce hlásí návrat do Formule E, tentokrát bez Audi

Přední automobilový úpravce hlásí návrat do Formule E, tentokrát bez Audi
Fotografie: Formule E
  • Od nové sezóny rozšíří zástup týmů známá tunningová společnost Abt Sportsline
  • Naváže tak na předchozí úspěšné působení v sérii
  • Tým bude odebírat pohonné ústrojí od indické Mahindry

Byla to úspěšná éra. Společnost Abt Sportsline s podporou továrny Audi stála u zrodu šampionátu elektrických formulí v roce 2014 a od začátku patřila k tomu nejlepšímu. Uskupení se podařilo vyhrát úplně první závod a později ovládnout i celý šampionát. Pro titul si tehdy v roce 2016 dojel Lucas di Grassi. Celkově si pak v průběhu 7 sezón německý tým odnesl 12 vavřínů. Letošní ročník už pokračuje bez značky Audi. Její odchod z Formule E ale vytrhl i společnost Abt Sportsline. Ta se však po roce „nucené dovolené“ vrací zpět.

Další éra Formule E tak nejspíš znovu na start proti sobě postaví 12 týmů, navzdory odchodu dalšího giganta – týmu Mercedes. Podle motorsport.com dojde k přímému odkoupení licence automobilky britským McLarenem. „Formule E měla vždy velké místo v našich srdcích a nikdy jsme se netajili tím, že se chceme vrátit. Interně jsme již rozjeli náš program a nyní jednáme s našimi současnými i potenciálními partnery. Cílem je přivést do šampionátu silný tým, a to jak na trati, tak mimo ni,“ nechal se slyšet šéf týmu Hans-Juergen Abt.


Jeho tým jako takový nemá po odchodu Audi vlastní pohonnou jednotku. Znamená to tedy, že se bude muset domluvit s jedním ze stávajících 7 výrobců. Podle the-race.com Abt uzavřel dohodu s Mahindrou. Tým už potvrdil i svého prvního jezdce, kterým se stane současný pilot Virginu a velký adept na zisk letošního titulu Robin Frijns. O tom, kdo usedne do druhého vozu, se zatím spekuluje. Mezi nejvážnějšími adepty figurují Lucas di Grassi a Nico Mueller.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze