Přechod firemních flotil na elektromobilitu je díky spolupráci CCS a E.ONu snažší

Přechod firemních flotil na elektromobilitu je díky spolupráci CCS a E.ONu snažší
Fotografie: E.ON
  • CCS a E.ON spolu nabízí řešení pro firemní autopark s elektromobily
  • Zákazník nemusí nic měnit a stávajícími kartami CCS může platit za dobíjení

Přechod firemní flotily tvořené auty se spalovacími motory na elektromobily nemusí být na první pohled jednoduchá záležitost. Toto téma řeší stále více firem a jednou z nich je logistická společnost PJ Expedis. Zavedení elektromobility je součástí jejich dlouhodobé strategie, jejíž cílem je výrazně omezit uhlíkovou stopu a zbývající emise CO2 kompenzovat. „Od začátku srpna 2023 veškeré doručování v oblasti hlavního města Prahy zajišťujeme výhradně vozidly s ekologickým plně elektrickým pohonem a v budoucnu plánujeme dále navyšovat počet těchto vozidel, která jsou šetrná k životnímu prostředí. I proto jsme hledali partnera, který nám s přechodem na elektromobilitu pomůže. Důležitá pro nás byla jak rychlá instalace vysoce kvalitní dobíjecí stanice a efektivní správa dobíjení, tak i možnost využívání karet CCS, na které jsme zvyklí,“ popisuje Martin Jeřábek ze společnosti PJ Expedis začátek spolupráce se společnostmi E.ON Energie a CCS. Společnost E.ON Energie a CCS splňují všechny jmenované požadavky Martina Jeřábka.

E.ON společnosti PJ Epxedis poskytl své bohaté zkušenosti se zaváděním elektromobility u firemních zákazníků a zároveň jí dodala a namontovala 50kW rychlou dobíjecí stanici HYC50 od výrobce Alpitronic, která umožňuje dobíjet i dvě vozidla současně výkonem 2× 25 kW. Dále společnost E.ON ve spolupráci se svým partnerem CCS zajišťuje společnosti PJ Epxedis kompletní správu dobíjení. Spolupráci mezi společnostmi velice kladně hodnotí Jakub Kott, vedoucí oddělení Molitity Sevices společnosti E.ON Energie: „Vnímáme potřebu mnoha firem přejít na elektromobilitu a s touto změnou řadě z nich již pomáháme. Zároveň pro ně neustále zvyšujeme standard našich služeb. Jako mezinárodní společnost známe trendy z jiných trhů a snažíme se je přenést do českého prostředí. Pro PJ Expedis jsme nainstalovali dobíjecí stanici a zajišťujeme i systém pro správu dobíjení jejich vozového parku. Zároveň jsme mohli nabídnout i výhody vycházející z naší unikátní spolupráce se společností CCS, kdy jsme jako jediný poskytovatel schopni zavést do našich systémů platby kartami CCS, které jsou pro řadu firem důležité. Zákazníci pak CCS kartu využívají pro firemní i veřejné dobíjení. Spolupráce s CCS je možná i díky tomu, že jsme dokázali propojit naše IT systémy, a efektivně tak vyměňovat potřebná data. Klienti, kteří používají kartu CCS, mají také k dispozici naši aplikaci, mohou využívat veřejné dobíjecí stanice i rozsáhlou síť roamingových služeb po celé Evropě čítající více než 67 000 dobíjecích bodů.

Spolupráce E.ONu a CCS je zcela unikátní a její výhody pro zákazníky shrnuje Jan Polívka, generální ředitel CCS Česká společnost pro platební karty:„Při přechodu na elektroauta, případně při používání hybridních vozidel, není potřeba hledat nového poskytovatele, pořizovat čipy či doplňující karty k již stávajícím palivovým kartám. To představuje úsporu času i další administrativy. S kartou CCS Limit zaplatí klient za tankování i dobíjení elektromobilů, ale i za další služby spojené s provozem firemních aut, jako jsou servisy, myčky, parkování či provozní kapaliny. Platby za dobíjení na interních i veřejných dobíječkách lze aktivovat i na již vydaných palivových kartách CCS Limit.“ Velkou výhodou celého systému je to, že se všechny transakce za výše uvedené služby objeví vyúčtované na jednom daňovém dokladu. Jsou zobrazeny i po přihlášení do zákaznického servisu, což zvyšuje efektivitu řízení vozového parku a zjednodušuje administrativu. Data o dobíjení lze, stejně jako ta o tankování, automaticky propojit s monitoringem vozidel a knihou jízd Carnet. Klient tak uvidí nejen zaplacenou cenu a množství dobitých kWh, ale i přírůstky a stav baterie nebo informace o dobíjení a vybíjení vozu. Nově se díky komplexnosti systému E.ON Drive propisuje i evidence domácího dobíjení, tzv. homecharging, což opět představuje zjednodušení administrativy a usnadnění vyúčtování služebních i soukromých jízd.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze