V Sulejovicích u Lovosic E.ON otevřel druhou 400kW dobíjecí stanici v ČR

V Sulejovicích u Lovosic E.ON otevřel druhou 400kW dobíjecí stanici v ČR
Fotografie: E.ON
  • První 400kW dobíjecí stanice je instalována ve Vystrkově u Humpolce
  • Sulejovice jsou druhá nejvytíženější lokalita v síti E.ON Drive po Vystrkově
  • V nabíjecím hubu jsou instalované další čtyři ultrarychlé dobíjecí stanice

V České republice a v podstatě i ve střední Evropě jsou nyní k dispozici dvě ultrarychlé dobíjecí stanice s výkonem 400 kW. První z nich se nachází ve Vystrkově u Humpolce, kde je díky přilehlé dálnici D1 velká frekvence pohybu elektromobilů. O jejím uvedení do provozu dne 26. září jsme vás již informovali. Druhá ultrarychlá dobíjecí stanice umístěná do již existujícího dobíjecího hubu v Sulejovicích u Lovosic je v provozu od čtvrtka 12. 10. Jedná se o druhou nejvytížinější dobíjecí stanici v síti E.ON Drive, jelikož se v blízkosti Sulejovic nachází dálnice D8.

Už při otevírání dobíjecí stanice s výkonem 400 kW ve Vystrkově jsme upozorňovali na to, že podobné technologie se pro nás aktuálně stávající standardem, který budeme stavět v celé České republice a budeme přitom rozšiřovat a modernizovat i zavedené lokality. Jsme rádi, že můžeme elektromobilistům umožnit dobíjení na nejnovějších technologiích, které jim zajistí dobíjení v řádu minut i v Sulejovicích,“ říká Martin Klíma, jednatel společnosti E.ON Drive Infrastructure zajišťující výstavbu a správu veřejné dobíjecí sítě E.ON Drive.

Společně s nově spuštěnou ultrarychlou dobíjecí stanicí od výrobce Alpitronic jsou zde v provozu další čtyři ultrarychlé dobíjecí stanice. Dvě z nich jsou od výrobce ABB a mají výkon 175 kW. Další dvě jsou od výrobce Alpitronic a poskytují výkon maximálně 150 kW. V nejbližší době by do dobíjecího hubu měla přibýt ještě další dobíjecí stanice o výkonu 300 kW od výrobce Alpitornic. S celkovým instalovaným výkonem 1 175 kW budou po instalaci poslední stanice právě Sulejovice lokalitou s nejvyšším instalovaným výkonem v síti E.ON Drive v Česku. Celá lokalita je nově bezbariérová a do budoucna bude osazená platebními terminály.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze