Praha se o proběhlém víkendu proměnila na Mekku automobilových nadšenců

Automobilová slavnost Legendy 2018
Praha se o proběhlém víkendu proměnila na Mekku automobilových nadšenců
  • Automobilová slavnost Legendy je největší automobilová akce v České republice
  • Letos se konal již 5. ročník a k vidění bylo přes tisíc exemplářů
  • Mohli jste si prohlédnout exhibici na rychlostní dráze v off-road aréně nebo ve freestyle motocrossu
  • Na programu byly i tematické výstavy, workshopy, diskuze a přednášky

Automobilová slavnost Legendy patří u nás v České republice každoročně k těm největším a nejvýznamnějším automobilovým akcím. Letos se slavnost kvůli neustálé expanzi poprvé přesunula na Výstaviště Praha v Holešovicích. K vidění bylo přes tisíc exponátů a k hlavním trhákům výstavy patřily vozy Mercedes AMG Project ONE, Ferrari 599XX, Pagani Huayra a Jaguar XE SV. Svou veřejnou českou premiéru zde mělo nová Audi A7 Sportback a Jaguar I-PACE.

Akce se konala od 8. do 10. června a na každý den byl připravený bohatý doprovodný program, který zahrnoval oblíbenou exhibici vozů několika tříd a kategorií na rychlostní dráze (nově FMX show s Petrem Pilátem, Matějem Česákem a dalšími FMX jezdci), offroad zónu, kde bylo možné se projet v terénu s různými vozy a také několik přednášek a tematická výstava 100 let republiky, kde byly vystaveny významné historické vozy od roku 1918 až po současnost.

Pořadatelé se výstavu snažili udržet ve stejném duchu jako v předešlých letech v areálu psychiatrické nemocnice v Bohnicích, takže se konala převážně venku na travnatých plochách výstaviště. Prostory Průmyslového paláce byly využity pro Palác INSPIRACE, kde probíhaly workshopy, přednášky, diskuze a umělecké exhibice. V Paláci ELEGANCE, který byl v pravém křídle, se vystavovalo Top 50 exponátů jako Ferrari 599XX, Lamborghini Aventador S, Bentley Continental GT First Edition, námi čerstvě otestované Porsche Panamera Sport Turismo, Aston Martin DB11, Aston Martin Virage NO.0001 a spousta dalších vozů včetně historických.

V Pavilonu BUDOUCNOSTI, kde se probíraly technologické zajímavosti a budoucnost Prahy, stála vodíková Toyota Mirai, z elektromobilů a hybridů byly v areálu k vidění BMW i8, Jaguar I-PACE, Tesla Model S, Fisker Karma, Lexus LC 500h, zmiňovaný Mercedes AMG Project ONE a další.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze