Na srazu majitelů se sešla téměř čtvrtina Tesel v Republice

4
Na srazu majitelů se sešla téměř čtvrtina Tesel v Republice
Fotografie: Jiří Paroubek, fDrive.cz
  • Finální počet vozů účastnících se srazu činí 89
  • Drtivou většinu vozů tvořil Model S
  • Rekord v počtu „mávajících“ Modelů X se překonat nepodařilo

Součástí výstavy e-SALON na letňanském výstavišti se 17. 11. uskutečnil i sraz majitelů vozů Tesla. A účast byla velice hojná. Vozy se na vyhrazeném parkovišti sjížděly v průběhu celého dopoledne a v závěru to byla dechberoucí podívaná – vozů totiž dorazilo osmdesát devět. Z tohoto počtu zastávaly značnou většinu Tesly Model S, kterých bylo k vidění sedmdesát pět. Modelů X bylo k vidění čtrnáct. Roadster z roku 2008 nedorazil ani jeden.

V České republice je nyní registrováno okolo čtyř stovek vozů značky Tesla, což znamená, že na letňanském výstavišti se těsnala téměř čtvrtina všech českých Tesel, a to se nepočítají ještě minimálně dva kusy Modelu X a jeden Model S, které byly součástí expozic ve výstavních halách.

Součástí srazu byl i pokus o překonání českého rekordu v počtu „mávajících“ Modelů X, který byl stanoven loni v počtu jedenácti vozů. I přesto, že do Letňan zavítalo Modelů X čtrnáct, tak ne každý se pokusu zúčastnil a také ne každý zúčastněný vůz spolupracoval, takže se rekord nepodařilo překonat a diváci mohli sledovat „mávání“ pouze devíti kousků.

Pro majitele byla dále připravena přednáška a diskuze, kde se řešilo rozšiřování Superchargerů, výstavba servisu v ČR a tipy, rady a jiná témata zajímající uživatele Tesel.

Sraz byl bezpochyby pěknou podívanou nejen pro návštěvníky, ale také pro majitele vozů. V budoucích letech snad Tesel na podobných srazech uvidíme víc.

Technické parametry Tesla Model X Performance

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 5 036 × 2 017 × 1 684 mm, 2 572 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon580 kW, 789 koní, točivý moment: 1 140 Nm
Baterie102,4 kWh (93,7 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 150 kW, palubní: 17 kW, konektory: Supercharger, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 17,3 kWh / 100 km, dojezd: 548 km
Cena od2 926 200 Kč
Diskuze ke článku
eddi
Sraz byl bezpochyby pěknou podívanou nejen pro návštěvníky.Správně mělo být napsáno asi pro sto návštěvníků.Více jich tam není vidět
Rruta
Zbytek tesel čeká na půli cesty v řadě u nabíječek až na ně dojde řada.
Tesla S
No tak rejpálci. Přijde čas a my všichni budeme muset přesedlat. Zatím jen pro bohaté a vše je na začátku ????
Lexar
Vysvětlete mi kdo má čas jezdit na takovéhle srazy? vědí že jich je pár? jdou se poplácat po zádech, protože jsou exoti....... motor od Mazdy teď bude hitem, ne elektromobily....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze