Z Mercedesu AMG Project ONE vám spadne čelist. Je libo formuli pro dvě osoby?

Z Mercedesu AMG Project ONE vám spadne čelist. Je libo formuli pro dvě osoby?
  • Celkový výkon plug-in hybridní soustavy je více jak 1 000 koní
  • V útrobách pracují rovnou tři elektromotory
  • Vůz má pokořit i hranici 350 km/h

Mercedes nedávno oslavil 50leté výročí sportovní divize AMG, a tak na frankfurtském autosalonu představil Mercedes AMG Project ONE.

Mercedes-AMG Project ONE – Autosalon Frankfurt 2017

O pohon tohoto hybridního supersportu se stará 1,6litrový přeplňovaný šestiválec a trojice elektromotorů. Dva z nich pohánějí přední kola, třetí pomáhá těm zadním. Testování se mimo jiné účastnil i trojnásobný mistr světa Formule 1 Lewis Hamilton. Mercedes udává výkon více jak 1 000 koní, z toho hned 500 kW (670 koní) se přenáší na zadní kola. Zbytek musejí zvládnout kola přední. Samozřejmostí je pohon všech kol, na která přenáší sílu převodovka AMG SpeedShift. Zrychlení je otázkou šesti sekund, avšak nikoli z klidu na sto, ale rovnou na dvě stě. Maximálka má překonat hranici 350 km/h.

Mercedes AMG Project ONE se inspiroval především u Formule 1. Samotná automobilka říká, že jde o takovou formuli pro dva. Čistě na elektřinu má tento hybridní supersport zvládnout až 25 kilometrů.

Interiér je opravdu minimalistický. Volant se velmi podobá tomu ze světa F1. Před ním najdete displej, který s velkou pravděpodobností pochází z Mercedesu třídy E, v tunelu vedle vašeho pravého kolene pak odkládací prostor pro váš telefon a především startovací tlačítko, po jehož stisku to teprve začne být sranda.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze