750 zájemců o AMG Project ONE ostrouhalo, na jednoho Čecha se usmálo štěstí

3
750 zájemců o AMG Project ONE ostrouhalo, na jednoho Čecha se usmálo štěstí
Fotografie: Mercedes-Benz
  • Model Project ONE si postavil Mercedes ke svému 50letému výročí sportovní divize AMG
  • Auto, kterému Mercedes říká Formule 1 pro dva, ladil samotný Lewis Hamilton
  • O pohon hybridního supersportu se stará 1,6litrový přeplňovaný šestiválec a trojice elektromotorů

Mercedes AMG Project ONE, Formule 1 pro dvě osoby, kterou ladil Lewis Hamilton, vznikla v limitovaném počtu 275 kusů a nedávno jsme zjistili, že jeden jediný kus se podívá i k nám do České republiky. Nyní už víme další informace o této hybridní bestii.

Vyrábí se v Brackley ve Velké Británii, kde se staví monopost Mercedesu pro Formuli 1. Jediný kus, který poputuje i do České republiky, ukořistí jeden z pěti zájemců, kteří se v naší malé zemi našli. Celosvětově se o tento hybridní supersport zajímalo okolo tisíce lidí.

Proces, kdo auto dostane a kdo ne, byl velmi složitý a vše si řešila přímo centrála divize AMG v Affaltrebachu. Veškeré povinnosti jdou tedy mimo centrálu Mercedesu-Benz pro Českou republiku. Ani kupní smlouva není uzavřena mezi zákazníkem a Mercedesem Česká republika, nýbrž mezi zákazníkem a centrálou v Affaltrebachu.

Například ve Švýcarsku byl o auto velký zájem, a tak se v této zemi dražilo. Cena se vyšplhala až na dvojnásobek, tedy na hranici 120 milionů korun. Pokud byste náhodou po AMG Project ONE prahli, pak máte smůlu – celá edice je již vyprodaná.

O pohon tohoto hybridního supersportu se stará 1,6litrový přeplňovaný šestiválec a trojice elektromotorů. Dva z nich pohánějí přední kola, třetí pomáhá těm zadním. Samozřejmostí je pohon všech kol, na která přenáší sílu převodovka AMG SpeedShift. Zrychlení je otázkou šesti sekund, avšak nikoli z klidu na sto, ale rovnou na dvě stě.

Diskuze ke článku
sypač
někdo říkal že motor vydrží jen 50K a pak repas....takže opravdu formule ...
Jenda
sypač: takové problémy naštěstí Vy ani já řešit nemusíme :D Mimochodem, kdo Vám to říkal? Franta v hospodě nebo majitel toho auta nebo někdo z německého vedení Mercedesu?
Jarda
No asi s tím denně do fabriky dojíždět nebude ????

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze