Mercedes-AMG Project ONE se ukázal v České republice

5
Mercedes-AMG Project ONE se ukázal v České republice
  • Stalo se tak o víkendu na akci Legendy
  • Hypersport má výkon více jak 1 000 koní
  • Vznikne pouze 275 kusů

Spousta lidí si ke svým padesátým narozeninám nadělí nějaký hezký dárek. Výjimkou nebývají ani společnosti a u automobilek to platí dvakrát tak. Tak třeba takový Daimler si k padesátiletému výročí sportovní divize AMG postavil hypersport Mercedes-AMG Project One.

AMG Project ONE mělo světovou premiéru na frankfurtském autosalonu minulý rok. Na tiskovou konferenci dorazil i samotný Lewis Hamilton. On sám pomáhal tuto Formuli 1 pro dvě osoby, jak auto Mercedes přezdívá, ladit.

Poprvé tento hypersport, který vznikne jen ve 275 kusech, zamířil i do České republiky. O víkendu se ukázal na akci Legendy. O pohon tohoto hybridního hypersportu se stará 1,6litrový přeplňovaný šestiválec a trojice elektromotorů. Dva z nich pohánějí přední kola, třetí pomáhá těm zadním. Samozřejmostí je pohon všech kol, na která přenáší sílu převodovka AMG SpeedShift. Zrychlení je otázkou šesti sekund, avšak nikoli z klidu na sto, ale rovnou na dvě stě. Výkon činí více jak 1 000 koní a co se týká maximální rychlosti, pokoří i 350 km/h.

Diskuze ke článku
Jirka
Nádhera
Jindra Mitter
V čem teď jezdíš? Ale Mercedesem 1.6. Aha ...Tak to není nic moc.
sypač
někde psali 50TKM a motor zralý na repas to je fuj od mercedesu pokud je to pravda, na legendarní CLK GTR to stejně nemá ani po kotníky...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze